Er Det Muligt At Træne I Gymnastiksalen Hver Dag

Indholdsfortegnelse:

Er Det Muligt At Træne I Gymnastiksalen Hver Dag
Er Det Muligt At Træne I Gymnastiksalen Hver Dag

Video: Er Det Muligt At Træne I Gymnastiksalen Hver Dag

Video: Er Det Muligt At Træne I Gymnastiksalen Hver Dag
Video: LÆR AT GÅ I SPAGAT PÅ 10 MIN!! 2024, Kan
Anonim

I dag er træning i gymnastiksalen måske en af de mest almindelige typer sportsaktiviteter. I simulatoren kan du pumpe musklerne op og tabe sig og blot diversificere dine grundlæggende træningsprogrammer, hvis du f.eks. Laver hockey eller langrend. De fleste fitness-trænere er imidlertid desperate efter at advare begyndere atleter om ikke at overforbruge disse aktiviteter, da de kan føre til overtræning, dårlig præstation og muligvis tab af motivation.

Er det muligt at træne i gymnastiksalen hver dag
Er det muligt at træne i gymnastiksalen hver dag

Faktisk skal træningsprocessen behandles meget omhyggeligt. En begynderatlet kan forkert beregne sin styrke, lave en fejl i at opbygge en træningsplan, gå glip af muligheden for at komme sig muskler efter træning, hvilket uundgåeligt vil føre til "overtræning" og muligvis skader.

Hvad skal man kigge efter

I betragtning af spørgsmålet om muligheden for daglig træning for forskellige muskelgrupper, skal du være opmærksom på et antal punkter:

1. Atletens køn og alder.

Som du ved, er processen med muskelgendannelse direkte relateret til anabolisme (en af komponenterne i stofskifte eller metabolisme), som finder sted i cellerne i menneskekroppen. Processerne med anabolisme og katabolisme reguleres af hormoner, især testosteron. Testosteronniveauerne i cellerne i en mands krop (især mellem 15 og 30 år) overstiger markant niveauet i cellerne i en piges krop (i et forhold på ca. 10 til 1). Dette forklarer mænds fysiske overlegenhed i forhold til kvinder. Processerne med gendannelse af kroppens muskel- og knoglevæv forløber hurtigere, hvilket betyder, at sandsynligheden for "overtræning" hos mænd er lavere.

Glem ikke mænds ønske om hurtige sejre, en skødesløs holdning til teknikken til at udføre øvelser og arbejdsvægte. Dette forklarer det faktum, at mænd oftere bliver skadet under træning.

2. Atletens træningsniveau.

Her er alt vigtigt: træningserfaring, erfaring i andre sportsgrene, pauseperioder osv. For en erfaren atlet er spørgsmålet om muligheden for daglig træning ikke relevant, for hvis det er nødvendigt at forberede sig til den næste konkurrence, ved han (eller hans træner), hvor meget han har brug for at træne, hvilke vægte der skal vælges, hvordan meget at hvile, hvilke øvelser og i hvilken rækkefølge man skal udføre osv. osv. En erfaren atlet kender og mærker sin styrke, sin krop. For en nybegynderatlet anbefales ikke daglig træning.

3. Intensitet af træning.

Hvis vi taler om styrketræning ved hjælp af tunge vægte (85% af rep max og derover), anbefales det bestemt ikke at tage mere end 3 styrketræning om ugen. Hvis du beslutter dig for at gøre oftere, skal du diversificere dit træningsprogram, ændre de trænede muskelgrupper, supplere det med lette træningsprogrammer (40-60% af det re-maksimale), "pumpning", "kardioøvelser", udholdenhedsøvelser, hænder og fingre, tryk osv.

4. Mad og hvile.

Glem ikke, at erfarne atleter, der starter forberedelse til konkurrencer og øger antallet af træningsprogrammer til 2-3 om dagen, spiser meget intensivt (lav 5-6 måltider om dagen, berig deres kost med højt proteinindhold osv.). I tilfælde af daglig træning har din krop brug for en masse styrke og ressourcer for at komme sig. Du skal passe på mindst 8 timers søvn, sportsernæring (hovedsageligt aminosyrer), højt proteinindhold.

5. Tilstedeværelsen af en træner.

Hvis du arbejder med en træner, og han, efter at have analyseret din alder, dine evner, har udarbejdet et træningsprogram for dig, overvåger din diæt og overvåger dig under træning, så er faren minimal. Men hvis du beslutter dig for at gå i sport for første gang, tilmelder dig gymnastiksalen fra mandag og planlægger at gøre 7 gange om ugen, så skal du køle ned din ild, selvom der er meget lidt tilbage indtil sommeren.

Glem ikke, at fysisk træning og sport skal gøre en person smuk og sund og ikke omvendt.

Hver af os er unik, og det er meget vanskeligt at besvare utvetydigt spørgsmålet om muligheden for daglig træning. Hvis du for nylig er begyndt at dyrke sport og gør det selv, skal du ikke træne mere end 3 dage om ugen, uanset køn og alder.

Anbefalede: