Er Det Muligt At Træne Hver Dag

Indholdsfortegnelse:

Er Det Muligt At Træne Hver Dag
Er Det Muligt At Træne Hver Dag

Video: Er Det Muligt At Træne Hver Dag

Video: Er Det Muligt At Træne Hver Dag
Video: Minecraft, Men VERSIONEN Opgraderer Hver Dag! 2024, Kan
Anonim

Næsten alle, der lige er begyndt at gennemføre deres første træning i fitnesscentre, har ofte et spørgsmål - er det muligt at træne hver dag? Det vigtigste er at overholde reglen om, at kvalitet er vigtigere end kvantitet.

Er det muligt at træne hver dag
Er det muligt at træne hver dag

Regelmæssige sportsaktiviteter har en gavnlig effekt på sundheden og øger vitaliteten. Men overdreven træning kan have en negativ effekt på kroppen. Det anbefales at træne i ca. 150 minutter om ugen, hvilket er nok, hvis du bare vil holde dig i form og ikke opnå imponerende resultater. I 2, 5 timer om ugen vil kroppen ikke være i stand til at overarbejde for meget, og du får det krævede energiboost.

Daglig sport giver en hurtig effekt, men på samme tid er der risiko for skade, går i en tilstand af overtræning, så kan du lære en helt modsat reaktion fra kroppen. Hvis dit mål er at tabe sig, skal du forstå: med øget fysisk aktivitet forbedres appetitten, og hormonet kortisol begynder at produceres aktivt - det bidrager til ødelæggelse af muskler og et sæt fedtmasse. Derfor behøver du ikke træne for hårdt: sørg bedre for en afbalanceret kost, god søvn, massage og sauna-ture.

Hvordan træner man ordentligt hver dag?

Hvis du vil træne oftere, skal du rationelt fordele den sædvanlige belastning jævnt i løbet af ugen. På denne måde føler du dig ikke overtrænet og ubehagelig.

Den ideelle mulighed ville være at ændre belastninger: styrketræning, intervalbelastning og cardio bør alterneres med stretching, yoga og svømning. Hvis du træner dagligt for at udvikle styrke og udholdenhed, så glem ikke god ernæring, den skal justeres på grund af høje belastninger. Det er bedre at dosere belastninger under professionel vejledning af en personlig træner, en nybegynder overvurderer ofte sin styrke og kan skade kroppen ved at træne for hårdt.

Hvor ofte skal du træne?

For at opretholde sundhed og fitness er det nok at træne 2-3 gange om ugen. Hvis du har et ønske om at udvikle din fysiske kondition og forbedre ydeevnen, kan du gå i sport 3-6 gange om ugen.

Hvordan gendannes ordentligt efter den daglige træning?

Når en pige eller en mand deltager i sport hver dag, har kroppen ikke nok tid til at genoprette arbejdet i væv og organer.

Elskere af daglig træning rådes til at: besøge saunaen, massage, strække. Selv en professionel atlet kan blive skadet på grund af overtræning, så du skal være særlig opmærksom på opsvinget for rettidigt at bemærke kroppens overarbejde og forhindre negative konsekvenser. For at komme dig, har du også brug for korrekt ernæring og god søvn - følg disse anbefalinger, og din krop er i stand til at modstå tunge belastninger.

Fordele og ulemper ved daglig træning

Fordele:

  • Sparer tid, da træningsvolumen er mindre;
  • Mindre stress på nervesystemet hver dag, hvilket er vigtigt, hvis træning til fiasko træt dig for meget resten af dagen, og dette forstyrrer arbejdet;
  • Færre hopper, mindre stress på en dag.

Ulemper:

  • Hyppige besøg i fitnesscentret;
  • Mange kan ikke holde sig inden for rammerne af 3-4 øvelser pr. Træning, alle vil have mere;
  • Muskler gør ondt oftere, da belastningen er dagligt, selvom lydstyrken er mindre.

Så for at opsummere er det ok at træne hver dag? Uanset om du er hjemme, på gaden eller i hallen - det betyder slet ikke noget. Svaret er simpelt - det kan du, men kun under hensyntagen til ugens tilstrækkelige belastning.

Skal du træne oftere? - du bestemmer. Der er ingen væsentlige og objektive fordele ved hyppig træning. Vær ikke opmærksom på hyppigheden af sportsaktiviteter, men på kroppens genopretning. Spis mere protein, forsøm ikke god søvn, vælg et træningsprogram, der vil være så behageligt for dig som muligt.

Anbefalede: