Er Det Muligt At Træne Hver Dag For Forskellige Muskelgrupper

Indholdsfortegnelse:

Er Det Muligt At Træne Hver Dag For Forskellige Muskelgrupper
Er Det Muligt At Træne Hver Dag For Forskellige Muskelgrupper

Video: Er Det Muligt At Træne Hver Dag For Forskellige Muskelgrupper

Video: Er Det Muligt At Træne Hver Dag For Forskellige Muskelgrupper
Video: Hjemmetræning! Få Flad Mave + Rund Numse PÅ 2 UGER! 2024, Kan
Anonim

Begyndende atleter begår ofte den fejl at forsøge at gøre så mange tilgange som muligt, når de udfører øvelser. De træner dagligt og glemmer, at kroppen har brug for tid til at komme sig.

er det muligt at øve hver dag
er det muligt at øve hver dag

Situationen er kompliceret af det faktum, at en træner kan rådgive daglige aktiviteter, og en anden taler om at besøge gymnastiksalen 2-3 gange om ugen. Men daglige træningsprogrammer er ineffektive, så det skal du ikke.

Hvorfor du ikke skal gå i gymnastiksalen hver dag

Hovedreglen, som først og fremmest vil blive fortalt af en erfaren træner, er, at kvalitet er vigtigere end kvantitet. Ud over motion, søvn og sportsernæring er det også vigtigt at skifte belastning og hvile, fordi fuldstændig genopretning af muskelsystemet tager op til 10 dage.

For effektiv træning skal du lave et program. Det inkluderer alle de ovennævnte faktorer: kost, søvn, hvile og motion. Ja, verdensklasse atleter træner dagligt og endda flere gange om dagen før konkurrencen, men deres daglige regime inkluderer massage, og de introducerer farmakologiske præparater og kosttilskud i deres kost. Den gennemsnitlige person fratages dette, så atletens program er ikke egnet til ham.

Reglen om bodybuildere fra det 20. århundrede var daglig træning. Arnold Schwarzenegger tilbragte for eksempel 2 træningsprogrammer om dagen, 2-3 timer hver, udført om morgenen og om aftenen. Men en sådan tilgang vil kun være effektiv for atleter, der får farmakologisk støtte og metoder til hurtig muskelgendannelse. For alle andre gymnastikere fungerer den daglige træning ikke.

Sådan træner du

For nylig mente man blandt sportslæger og professionelle undervisere, at der skulle bygges et dagligt træningsregime på den regelmæssige veksling af belastninger på forskellige muskelgrupper. Kun en muskelgruppe trænes på en dag.

Moderne undersøgelser og observationer har vist, at med en sådan tidsplan er en atletes belastede krop ikke i stand til at komme sig rettidigt. Med den hurtige opnåelse af effekten på muskelgrupper som helhed blev hele kroppen skadet med dagligt øgede belastninger.

Lægerne var særlig opmærksomme på, at nervesystemet med en sådan tidsplan er overbelastet. Hun kan ikke klare konstant stress, nervøs spænding opbygges og reducerer den samlede arbejdseffektivitet. Efter et stykke tid faldt resultaterne, og atleten led af overtræning.

De tilbyder at bekæmpe dette ubehagelige fænomen ved hjælp af specielle kosttilskud, der stimulerer kroppens hurtige opsving samt opbygning af muskelmasse. bivirkninger er mulige, da sundhed lider under det daglige forbrug af kunstige tilsætningsstoffer, og fordøjelsessystemets arbejde forstyrres.

Den moderne teknik foreslår at annullere daglige træningsprogrammer. Amatøratleter i løbet af en dag skal træne flere muskelgrupper efter kombinationsprincippet. Dette er brystet og ryggen, så ben og skuldre, mavemuskler og arme. Denne tilgang forbedrer produktionen af anabolske hormoner, der er ansvarlige for muskelopbygning.

Samtidig foregår træning 3-4 gange om ugen i 2-3 muskelgrupper om dagen. De viser sig at være mere effektive end at pumpe hver muskelgruppe dagligt igen.

Anbefalede: