Sådan Reduceres Muskelsmerter Efter Træning

Indholdsfortegnelse:

Sådan Reduceres Muskelsmerter Efter Træning
Sådan Reduceres Muskelsmerter Efter Træning
Anonim

Ømhed i musklerne efter en kvalitets træning indikerer, at du har arbejdet hårdt. Men desværre forstyrrer denne smerte ofte fortsættelsen af studiet, afskrækker begyndere fra sport. Normalt bør sådanne fornemmelser forsvinde om en til to dage. Denne proces kan accelereres med de enkleste midler.

Sådan reduceres muskelsmerter efter træning
Sådan reduceres muskelsmerter efter træning

Lad din krop hvile

Det vigtigste er kvalitetshvile. Efter en god træning tager dine muskler tid at komme sig. Mens smerten er aktiv, skal du undgå overdreven muskelspænding. Den ideelle træningsfrekvens er en gang hver anden til tre dage. Denne tid er nok til heling af mikrotraumer, som dine muskelfibre får under fysisk aktivitet (især hvis du er fan af styrkeøvelser). For at undgå overanstrengelse skal du skifte belastning på forskellige muskelgrupper, så de kan komme sig hurtigere.

Efter en seriøs træning skal du kigge på saunaen eller dampbadet, varmen slapper af musklerne og fjerner overskydende mælkesyre fra dem, hvilket kan forårsage ubehagelige fornemmelser. Denne metode er velegnet til dem, der alt for ofte er afhængige af træning og "kører" selv. Drik nok vand under disse procedurer for at forblive hydreret. Hvis du ikke kan komme til et sådant sted, skal du tage et varmt brusebad eller klatre ind i badet. Varme udvider hurtigt blodkar, gendanner blodcirkulationen. Det slapper af stramme muskler og lindrer smerter.

For at lindre smerter skal du forbedre blodcirkulationen

Et besøg i saunaen kan suppleres med en massage. En god massageterapeut fjerner muskelklemmer og reducerer smerter. Hvis du ikke har tid eller penge til at besøge en specialist, kan du massere dig selv med dine hænder eller med en elektrisk massager.

Afslut altid din træning med strækøvelser. Dette vil give blodgennemstrømning til de mest "berørte" muskler, hjælpe med at slappe af dem, hvilket i sidste ende reducerer smerte. I stedet for et sæt af sådanne øvelser kan du svømme eller yoga.

Hvis muskelsmerter efter træning forhindrer dig i at leve, skal du tage en smertestillende medicin. De enkleste receptpligtige lægemidler hjælper med at lindre denne form for smerte. Du kan prøve acetaminophen eller ibuprofen. Tag dog ikke for mange af disse lægemidler, da de irriterer slimhinderne, hvilket kan føre til ubehagelige konsekvenser.

Hvis ømheden fortsætter inden for en uge, kan det være et tegn på alvorlig skade. I dette tilfælde er det vigtigt at se en læge så hurtigt som muligt for at undgå negative konsekvenser. Du bør ikke kigge efter rådgivning på Internettet, da det kan skade dit helbred at følge ubekræftede anbefalinger.

Anbefalede: