Hvordan Var OL I Nagano 1998

Hvordan Var OL I Nagano 1998
Hvordan Var OL I Nagano 1998

Video: Hvordan Var OL I Nagano 1998

Video: Alex Rosén som stuntreporter under OL i Nagano 1998 2022, December
Anonim

I 1998 blev de olympiske lege for tredje gang i historien afholdt i Japan. Hovedstaden i spillene var byen Nagano. Disse spil er blevet kendt for deres fremragende organisering og sportsfaciliteter af højeste kvalitet.

Hvordan var OL i Nagano 1998
Hvordan var OL i Nagano 1998

Stedet for OL i 1998 blev bestemt på et møde i Den Internationale Olympiske Komité i 1991. Salt Lake City var en stærk konkurrent for Nagano. Kommissionen besluttede dog, at der ikke skulle være to spil i træk i USA. Efter alt fandt sommerkonkurrencen sted i 1996 i Atlanta.

I 1998 deltog 72 lande. Især kun atleter fra Sydafrika og Kenya kom fra Afrika. Traditionelt er dette mindre end halvdelen af ​​de stater, der sender deres hold til sommerkampene. Dette skyldes primært de høje omkostninger ved at træne atleter i mange vinterdiscipliner. For eksempel kræver kælkeanlæg konstruktion af flere stier. Derudover er der i mange lande simpelthen ingen passende vejrforhold, hvilket gør træning endnu dyrere.

Fem lande sendte deres atleter til kampene for første gang - Makedonien, Kenya, Uruguay, Aserbajdsjan og Venezuela.

Af tradition blev spillet åbnet af statsoverhovedet - Kejser af Japan Akihito.

Der har været ændringer i spilprogrammet sammenlignet med tidligere konkurrencer. Især blev der arrangeret konkurrencer i to nye sportsgrene - curling og skateboard. Og i hockey begyndte ikke kun mænds, men også kvindelige hold at konkurrere.

I den uofficielle medaljestilling tog Tyskland førstepladsen, hvilket kom som en overraskelse for sportseksperter. Atleter fra dette land har vundet 29 medaljer i forskellige valører. Norge fulgte nøje 4 medaljer bagud. Rusland kom på tredjepladsen og overhalede Canada og USA, hvilket kan betragtes som et godt resultat i betragtning af, at nogle sovjetiske atleter forlod holdene i de tidligere sovjetrepublikker såvel som den generelle vanskelige tilstand i økonomien, som også påvirkede finansiering af sport.

Spillets mest succesrige atlet kan betragtes som den norske skiløber Bjørn Dalen, der modtog tre guldmedaljer.

Populær af emne.