Hvordan Var OL I Sarajevo 1984

Hvordan Var OL I Sarajevo 1984
Hvordan Var OL I Sarajevo 1984

Video: Hvordan Var OL I Sarajevo 1984

Video: 1080p | Opening Ceremony | Sarajevo 1984 2022, December
Anonim

XIV-vinter-OL 1984 blev afholdt fra 8. til 19. februar i Sarajevo (Jugoslavien). De deltog i 1272 atleter (998 mænd og 274 kvinder) fra 49 lande. Det officielle symbol på de Olympiske lege var Vuchko-ulveungen.

Hvordan var OL i Sarajevo 1984
Hvordan var OL i Sarajevo 1984

Atmosfæren under OL var ret anspændt. Den kolde krig var skylden for dette, hvilket påvirkede forholdet mellem atleter. Sovjetunionens landshold ved legene blev ledsaget af efterretningsofficerer, der nøje overvågede atleternes opførsel og kontakter. På baggrund af uorganiserede forbindelser mellem USA og Sovjetunionen begyndte amerikanerne i stigende grad at lokke sovjetiske trænere og atleter til dem. Dette hjalp med at forbedre træningen af ​​det amerikanske hold, og bare for at irritere den ideologiske fjende gav de amerikanske efterretningstjenester også en masse glæde.

De olympiske lege i 1984 i Jugoslavien blev en triumf for DDR. Østtyskere modtog 9 guldmedaljer, atleter fra Sovjetunionen - kun 6. Vladislav Tretyak bar det sovjetiske flag ved åbningsceremonien. Dette bragte sandsynligvis held og lykke til vores landsholds hockeyspillere, der tog førstepladsen til kampene.

OL-lederen var den svenske skiløber Gunde Svan, der vandt to guld-, et sølv- og en bronzemedalje i konkurrencen. Hans navn er inkluderet i Guinness Book of Records. Swann er blevet tildelt verdens titlen 11 gange og vandt OL 4 gange.

Dronningen på banen var den finske atlet Marya Hamyalainen, der klatrede til podiets højeste trin tre gange under spillet. I skøjteløb til mænd singler vandt den amerikanske kunstløber Scott Hamilton, der var kendetegnet ved en usædvanlig høj bevægelseshastighed på is, mesterens titel.

I kunstløb for kvinder gik guldet til den unge Katharina Witt fra DDR. Hun var konstant omgivet af en mængde journalister og fans. Witt blev kaldt den mest sensuelle, elegante og sexede atlet ved OL. Bronzemedaljen blandt singler gik til den sovjetiske atlet Kira Ivanova. I isdans blev den britiske Christopher Dean og Jane Torvill mestre.

Hockey-turneringen var meget interessant. USSR-landsholdet ønskede at komme lige med det amerikanske hold til nederlaget ved de sidste OL i Lake Placid. Imidlertid kunne de ikke hævne sig, det amerikanske hold kunne ikke nå finalen. I den sidste turnering var møderne med canadierne og tjekkerne mest interessante. Sovjetunionens hold besejrede det canadiske landshold med en score på 4: 0, i dette spil viste målmanden Vladislav Tretyak sig fremragende. Han skinnede også i mødet med tjekkerne, som de sovjetiske atleter vandt med en score på 2: 0 og vandt guldmedaljer.

Populær af emne.