Det Er Nødvendigt At Opdele Pengene Ligeligt Mellem Alle Hold - Mosley

Det Er Nødvendigt At Opdele Pengene Ligeligt Mellem Alle Hold - Mosley
Det Er Nødvendigt At Opdele Pengene Ligeligt Mellem Alle Hold - Mosley
Video: Det Er Nødvendigt At Opdele Pengene Ligeligt Mellem Alle Hold - Mosley
Video: Du vil ikke være i problemer, hvis du har den i dit hus. Folkevarsel om salt, hvordan man tiltrækker 2023, Februar
Anonim

Max Mosley tilbød i sin periode som præsident for FIA mange forskellige ideer - nogle er ret realistiske, andre er fantastiske. Denne gang foreslog han sin egen omkostningsbesparelsesordning.

Vi er nødt til at opdele pengene ligeligt mellem alle hold - Mosley
Vi er nødt til at opdele pengene ligeligt mellem alle hold - Mosley

Som Mosley fortalte Auto Motor und Sport, kostede han selvfølgelig en Formel 2-sæson i 1968 £ 5.000. Og nu vil et barn, der ønsker at gå ind i motorsport, gøre lidt, hvis han ikke har en milliardærfar eller ikke er involveret i Mercedes, Red Bull eller Ferrari's ungdomsprogram.

Mosley mener, at det er nødvendigt at begynde at begrænse omkostningerne med det samme med karting, fordi jo højere prisen for sæsonen er, desto mindre talentfulde ryttere kommer til "formler". Dette er dog vanskeligt, da alle er vant til at tjene penge selv i børns karting - biler, reservedele, motorer koster meget, og endda nogle arrangører starter weekender på torsdag.

I Formel 1 har det længe været umuligt at oprette et helt uafhængigt hold - undtagen at gå vejen for Haas, der køber dele fra Ferrari. Men Mosley har en retfærdig distributionsplan, der passer til alle.

”Hvis jeg var en diktator - som jeg aldrig har været i min tid - vil jeg foreslå følgende - sagde britten. - Lad os tage FOM-pengene og fordele dem i lige store dele til ti, eller rettere, til tolv hold. Kun $ 60 millioner pr. Hold er kun et eksempel. Og et separat hold kan bruge dette beløb pr. Sæson - på alt inklusive pilotlønninger. Sponsorerede midler er holdets overskud. Dette ville betyde, at Ferrari ville være ekstremt rentabel.

Det ville også være et fremragende system for bilproducenter. Er de vellykkede bare fordi de bruger flere penge end andre? Vi har brug for dem til at sige: vores ingeniører er bedre end andre.

Ja, dette er det beløb, jeg har nævnt som et eksempel. Jeg tror, ​​at det beløb, der skal fordeles, vil være større. Men for nu, lad os tage 60 millioner som grundlag. Dette er en helvede med mange penge, et dusin gange mere end det kræver i Formel 2 at have og vedligeholde to biler. Du kan male F2-bilerne i farverne på F1-holdene, og ingen kan se forskellen på stativerne eller på tv-skærmen.

Store penge bruges bag kulisserne. Ingen ser, hvordan hold bygger deres gearkasser, og hvor stor indsats det kræver. Dette har ingen indflydelse på, hvad tilskuere ser på banen.

Dog er hold altid imod forandring - de vil bare ikke ændre noget. Store hold er tilbageholdende med at opgive deres fordele i forhold til små hold og vil sandsynligvis ikke acceptere budgetbegrænsninger.

Nå, ja, hvordan styrer du omkostningerne? Hvordan ved du, om et hold i Kina ikke arbejder i en hemmelig vindtunnel eller tester på et spor, som ingen kender til?

I 2008 oprettede vi en komplet plan for omkostningskontrol - der var ingen grund til at tvivle på, at dette var muligt. Men den skandaløse historie med offentliggørelsen i News of the World bandt mine hænder. Jeg befandt mig i en position, hvor der ikke var noget, jeg kunne gøre. Og indførelsen af ​​budgetrestriktioner faldt igennem."

Denne plan er imidlertid ikke forsvundet, den eksisterer stadig og kan ifølge Max Mosley blive en model for Liberty, hvis de nye ejere vil sikre gennemførelsen af ​​en sådan plan.

Populær af emne.