Er Sport Nødvendigt For Gravide Kvinder

Er Sport Nødvendigt For Gravide Kvinder
Er Sport Nødvendigt For Gravide Kvinder

Video: Er Sport Nødvendigt For Gravide Kvinder

Video: Er Sport Nødvendigt For Gravide Kvinder
Video: Gravid kvinde helbredes for alvorlig svimmelhed 2024, April
Anonim

Der er ingen tvivl om, at fysisk aktivitet er nødvendig for den menneskelige krop. Sport holder kroppen i god form, giver en belastning af styrke og godt humør. Men der opstår mange spørgsmål, når det kommer til at dyrke sport, mens du er gravid.

Er sport nødvendigt for gravide kvinder
Er sport nødvendigt for gravide kvinder

Ofte gives der anbefalinger til at begrænse belastningen og endnu mere ikke at starte sport, hvis dette ikke er sket før. Kan denne opfattelse betragtes som korrekt? Hvad er dens grundlag, fordi fødsel er de stærkeste fysiske omkostninger, den stærkeste stress for den kvindelige krop.

En kvinde skal være klar til dette.

Naturen bryr sig om os. Feminin natur er sådan, at en kvindes muskler og sener under graviditeten er meget elastiske. Derfor behøver hun ikke gøre en stor indsats for at holde sig i form. Moderat træning vil være tilstrækkelig. Undtagelserne er løb, spring og selvfølgelig ingen vægte. Og øvelser på de skrå muskler hjælper også med at bære maven uden at bruge et bandage.

Svømning

Svømning vil være meget nyttigt. Det træner musklerne og mange andre systemer uden overbelastning. Blodcirkulationen forbedres, immuniteten stiger, musklerne slapper af. Og vigtigst af alt er der et godt humør og en god figur. Særlige grupper for gravide kvinder under vejledning af en erfaren træner er meget populære nu.

Åndedrætsøvelser

Hvis en kvinde ikke førte en aktiv livsstil før, er tunge belastninger uønskede. Det vil være nok at gennemføre et kursus med forberedende prænatal gymnastik. Yoga til gravide kvinder vil også have en stor effekt på kroppen. Hendes træning er baseret på åndedrætsøvelser og afslapningsteknikker. Under vejledning af en erfaren træner vil en kvinde lære at roe sig ned i stressede situationer, slappe af. Vil få harmoni og selvtillid.

Som du kan se, bør du slet ikke opgive sport, hvis der ikke er noget bevis for dette. Hvis fysisk aktivitet ikke er kontraindiceret af læger. Og under træning skal du hele tiden lytte til dine følelser.

Anbefalede: