1964 Sommer-OL I Tokyo

1964 Sommer-OL I Tokyo
1964 Sommer-OL I Tokyo

Video: 1964 Sommer-OL I Tokyo

Video: 1964 Sommer-OL I Tokyo
Video: Tokyo 1964 Olympic Games - Olympic Flame & Opening Ceremony 2024, Marts
Anonim

Japan blev lovet OL i 1940, men 2. verdenskrig tvang landet til at opgive denne ære. Og først i 1964 blev Japans hovedstad genvalgt som spillested for de olympiske lege. Disse var de første OL, der blev afholdt i Asien.

1964 Sommer-OL i Tokyo
1964 Sommer-OL i Tokyo

Tokyo har alvorligt nærmet sig forberedelsen til den enorme ferie. På tærsklen til legene blev en betydelig genopbygning af byen udført: mange gamle distrikter blev revet ned, nye motorveje, broer blev bygget, moderne sportsfaciliteter blev rejst, gamle stadioner og svømmehaller blev restaureret.

XVIII Games samlede 5140 atleter fra 93 lande. For første gang deltog Algeriet, Cameroun, Elfenbenskysten, Congo, Mali, Niger, Senegal, Zanzibar, Tchad, Trinidad og Tobago, den mongolske folkerepublik og Nepal i OL. Et hold fra Republikken Sydafrika fik ikke adgang til at deltage i konkurrencen om racediskrimination. Hold fra Nordkorea, Indonesien, Barbados og Ecuador blev også suspenderet fra konkurrencen.

Den 10. oktober samlet omkring 90 tusind tilskuere sig på det olympiske stadion. Atleterne blev mødt af kejseren i Japan Hirohito og præsidenten for organisationskomiteen, Dangoro Yasukawa.

Aldrig før har det olympiske program været så omfattende. Det fik selskab med judo og volleyball til kvinder og herrer. Et særpræg ved disse spil er blevet en markant øget konkurrence i alle typer konkurrencer. Under konkurrencen blev der sat 77 olympiske rekorder og 35 verdensrekorder.

Ved 1964-spillene bevarede atleter fra USSR deres forrang i den uofficielle holdkonkurrence og vandt 96 medaljer, hvoraf 30 var guld. Atleter fra USA bragte 90 medaljer til landsholdet, det japanske hold tog tredjepladsen og kom ind i top tre for første gang.

De japanske sommer-OL blev husket for den fremragende præstation af sovjetiske vægtløftere. Alexey Vakhonin, Rudolf Plyukfelder, Vladimir Golovanov og Leonid Zhabotinsky modtog guldmedaljer, Viktor Kurentsov, Yuri Vlasov og Vladimir Kaplunov - sølv.

Sovjet gymnast Larisa Latynina vandt 2 guld, 2 sølv og 2 bronzemedaljer. Hun bragte det samlede antal af sine olympiske priser til 18 og blev rekordindehaver for antallet af medaljer, der blev vundet.

For første gang i De Olympiske Lege blev computere brugt til at indsamle og gemme resultater. Derudover blev tv-udsendelser til andre kontinenter for første gang gennemført fra de olympiske arenaer.

Anbefalede: