1952 Vinter-OL I Oslo

1952 Vinter-OL I Oslo
1952 Vinter-OL I Oslo

Video: 1952 Vinter-OL I Oslo

Video: 1952 Vinter-OL I Oslo
Video: Olympisk Tilbakeblikk - Oslo 1952 2023, December
Anonim

Stedet for denne olympiade blev først bestemt ved afstemning blandt medlemmerne af Den Internationale Olympiske Komité og ikke ved et møde. Derudover er dette de første vinterspil, der fandt sted i den overfyldte europæiske hovedstad, hvilket gjorde konkurrencen mere højtidelig.

1952 Vinter-OL i Oslo
1952 Vinter-OL i Oslo

Vinter-OL 1952 nød stor tilskuerinteresse, da Norge er den ubestridte leder inden for vintersport. Nationale hold i 30 lande deltog i konkurrencen. For første gang kom atleter fra New Zealand og Portugal til legene. De nationale hold i Tyskland og Japan fik lov, DDR-holdet nægtede at deltage. Sovjetunionen blev medlem af IOC blot et år før dette OL, og af frygt for lave resultater sendte sportsledelsen kun observatører til Norge.

Ved starten af legene havde nordmændene bygget en moderne bobbane, et stort Bislett-stadion og rekonstrueret det berømte Holmenkollen springbræt. En unik indendørs skøjtebane "Jordan Amphi" blev åbnet i den østlige del af Oslo, der opfylder alle internationale krav til afholdelse af ishockey turneringer.

Under opførelsen af den centrale sportsarena blev der introduceret flere tekniske forbedringer. Kommentatorerne fik udstyret med moderne udstyr. Den nordlige del af standen blev givet til journalister og havde borde med telefoner. Et moderne medicinsk center var placeret under tribunerne. En anden teknologisk innovation i disse spil var brugen af computere til at beregne scoringer til skaters præstationer.

22 sæt priser blev spillet i otte sportsgrene - bobslæde, alpint skiløb og hurtigskøjteløb, kombineret skiløb, langrend, skihop, ishockey og kunstskøjteløb. På Games-52 blev der for første gang afholdt konkurrencer blandt skiløbere i løbet i 10 kilometer, hvor den finske Lydia Videman vandt. Boldhockeyen blev afholdt som en udstillingsturnering.

Helt i OL var den norske hurtigløber Hjalmar Andersen, der vandt tre guldmedaljer. Den amerikanske skiløber Andrea Lawrence-Mead og den tyske bobsleder Andreas Ostler vandt to guldmedaljer hver.

Konkurrencens værter vandt i holdkonkurrencen med 16 medaljer, herunder 7 guld-, 3 sølv- og 6 bronzemedaljer. Den hæderlige andenplads blev taget af amerikanerne med 11 medaljer, tredjepladsen blev taget af Finlands landshold.

Anbefalede: