Sommer-olympisk Sport: Rodeslalom

Sommer-olympisk Sport: Rodeslalom
Sommer-olympisk Sport: Rodeslalom

Video: Sommer-olympisk Sport: Rodeslalom

Video: Sommer-olympisk Sport: Rodeslalom
Video: Лучшие сейвы 13-го тура АПЛ | Рамсдейл, Маккарти, Мелье, Шмейхель, де Хеа 2024, Kan
Anonim

Rodeslalom er et løb på en turbulent vandstrøm, hvor atleter skal gennem alle de porte, som arrangørerne har sat. Til konkurrencer anvendes både floder og kunstige kanaler, hvis strømningshastighed ikke er mindre end 2 m / s.

Sommer-olympiske sportsgrene: Rodeslalom
Sommer-olympiske sportsgrene: Rodeslalom

Rodeslalom dukkede først op ved Vesteuropæiske OL 1972. Arrangørerne af konkurrencen skabte et kunstigt spor, hvis konstruktion kostede $ 4.000.000. Selvom slalom blev en interessant forestilling for tilskuere i München, blev det udelukket fra Olympiad-programmet i 20 år. Denne disciplin dukkede op igen i 1992 ved OL i Barcelona.

Når de passerer banen, bestræber atleter sig på at opfylde den angivne tid, som normalt varierer fra 100 til 130 sekunder, nøje efter konkurrencereglerne. Roerne skal passere alle porte uden at røre ved deres poler og ikke blande sig i deres modstandere. Overtrædelser af reglerne kan straffes med optjening af strafminutter eller endog diskvalifikation.

Så snart bådens skrog passerer den hvide startlinje, begynder timingen. Det slutter, når båden krydser den hvide målstregen.

Race resultater bestemmes på baggrund af resultaterne af to forsøg, der gives til hver atlet. Ved første pas har roerne mulighed for at gøre sig bekendt med løbet. Derfor overvindes den endelige svømmetur hurtigere og lettere, fordi arrangørerne kan ændre placeringen af maksimalt 6 porte.

Mænd konkurrerer i kajakker og kanoer, og kvinder kun i kajakker. Kanoer brugt i rodslalom er af to typer: singler og to.

For at sikre rimelige forhold for alle atleter bestemmes deres startrækkefølge med både med mindre kraftige roere foran. Derudover er der indført standarder, der fastlægger den mindst mulige vægt for kajakker og kanoer.

I 2006 blev Den Russiske Federation of Rowing Slalom oprettet, som er involveret i udviklingen af denne sport og støtte fra instituttet for nationale hold. Denne union inkluderer 17 regionale forbund.

Anbefalede: