Historien Om Fremkomsten Og Udviklingen Af ​​bowling

Indholdsfortegnelse:

Historien Om Fremkomsten Og Udviklingen Af ​​bowling
Historien Om Fremkomsten Og Udviklingen Af ​​bowling
Video: Historien Om Fremkomsten Og Udviklingen Af ​​bowling
Video: Battery Power and the NEW Allett Stirling Powered by Ego- Eco Village SALTEX 2021- 2023, Februar
Anonim

Det grundlæggende i bowling kan hurtigt læres fra bunden af ​​både voksne og børn. Og dette enkle, men interessante spil har mange fans over hele verden i dag. Bowling er også bemærkelsesværdig for sin historie, der går flere årtusinder tilbage.

Historien om fremkomsten og udviklingen af ​​bowling
Historien om fremkomsten og udviklingen af ​​bowling

De første bowlingprototyper

Arkæologer finder ejendommelige prototyper af bowling-spillet forskellige steder på planeten - i Egypten, Indien, Yemen, Polynesien … Desuden går nogle af fundene tilbage til meget gamle tider - til det fjerde årtusinde f.Kr.

Og i Europa optrådte bowling i Øvre Tyskland. Der var en vis religiøs ritual, hvor det var nødvendigt at slå træklubber ned - kegler med en stenkugle. Og den, der formåede at slå et stort antal stifter ned, blev betragtet som en god person, der førte en retfærdig livsstil. De første omtaler af denne ritual går tilbage til det 3. århundrede e.Kr. e. Over tid mistede denne handling sin religiøse betydning for de germanske stammer og blev bare et spil.

Bowling i middelalderen

Lidt senere, under den store vandring, spredte et spil, der involverede nedslagning af aflange trægenstande med en kugle fra Øvre Tyskland, over hele Europa - under lignende navne optrådte det i Frankrig, Italien, Holland, Danmark og England. Desuden kan reglerne inden for hvert specifikt område variere.

Billede
Billede

I middelalderen blev forskellige typer bowling, primært ni-pin bowling, hobbyen for et stort antal europæere. Dette spil blev spillet af alle klasser - bønder, byhåndværkere, militær, aristokrater og endda konger. Det vides f.eks., At kong Henry VIII af England (1491-1547) ikke var ligeglad med dette spil. Og det var han, der antages, kom op med ideen om at bruge kanonkugler til bowling.

Det er også værd at bemærke, at i den engelske by Southampton er den ældste bowlingbane (blandt dem, der opererer til i dag). Det blev spillet her allerede i 1299.

Bowling i USA

I begyndelsen af ​​det 17. århundrede blev spillet bragt af bosættere fra Europa (hollænderne, tyskerne, briterne) til Nordamerika. Hundrede år senere optrådte en park dedikeret til spillet med ni-pin bowling i New York. I dag kaldes denne park “Bowling Glade”.

Ofte i staterne i disse dage blev der spillet bowling for penge. Og selvfølgelig har mange forsøgt at vinde og blive rige gennem bedrag og bedrageri. Snart gjorde myndighederne opmærksom på dette spil og forsøgte at forbyde det. Oprindeligt var et sådant forbud kun gældende i staterne New York og Kentucky og siden 1870 - overalt i USA.

Bowlingentusiaster reagerede ved at opfinde en ny version af deres spil (den såkaldte tenpin), som ikke formelt var dækket af loven. Stifterne var ikke arrangeret i en rombe, men i en trekant med fire rækker. Derefter optrådte andre forskelle fra den ni-benede version i tenpin. Som et resultat, ved slutningen af ​​det 19. århundrede, var det tenpin, der blev den dominerende og mest udbredte version af bowling.

Første nationale turnering og videreudvikling af spillet

I 1895 vedtog den amerikanske bowlingkongres ensartede standarder for bolde, stifter og baner i staterne. Derudover blev officielle spilleregler udviklet af kongressen. Seks år senere, i 1901, blev den første nationale Tenpin-turnering nogensinde afholdt i byen Chicago i henhold til disse regler. Mere end fyrre hold fra ni stater deltog i denne turnering. Hans præmiepulje var omkring $ 1.500.

Billede
Billede

Interessant, på det tidspunkt blev bolde lavet af bakout brugt til spillet - meget hårdt, tungt og dyrt træ. Og der var to huller i dem, ikke tre som nu. Senere begyndte bolde at blive lavet af mere overkommelig gummi og fra halvfjerdserne i det tyvende århundrede - af plast og polyurethan.

Generelt er bowling forbedret meget i løbet af de sidste hundrede år - en pinspotter (pinning machine), et kugleretursystem, specielle overflader til spor osv. Er opfundet.

Populær af emne.