Hvilket Land Er Fødestedet For Hockey

Indholdsfortegnelse:

Hvilket Land Er Fødestedet For Hockey
Hvilket Land Er Fødestedet For Hockey

Video: Hvilket Land Er Fødestedet For Hockey

Video: NHL Highlights | Lightning vs. Wild - Nov. 28, 2021 2022, November
Anonim

Ishockey er et spil, der dateres tilbage til det nittende århundrede, og i lang tid forblev det et mysterium, hvilket land der var dets forfader. Der var to ansøgere - England og Canada. I begge lande i løbet af det nittende århundrede blev entusiaster set et uforståeligt spil på is.

Hvilket land er fødestedet for hockey
Hvilket land er fødestedet for hockey

Instruktioner

Trin 1

Canadierne viste sig at være mere selvhævdende og var ved hjælp af arkivdata i stand til at bevise, at det var ahornbladets land, der var fødestedet for ishockey, og kampen mellem studerende i Montreal den 3. marts 1875 blev betragtet som den første officiel ishockey kamp.

Trin 2

Spillereglerne adskiller sig derefter markant fra moderne - der var ni personer i hold, udskiftninger var strengt forbudt, og de spillede med en puck lavet af træ. Udstyr lånt fra baseball kunne ikke altid beskytte mod kvæstelser, og i 1879 blev træskiven udskiftet med en gummi.

Trin 3

Allerede i 1885 blev amatørhockeyforeningen grundlagt i Canada, og i 1890 blev den første turnering for fire hold afholdt i Ontario. Ishockey blev så populær i Canada så hurtigt, at generalguvernøren i Maple Leaf Country, Frederick Arthur Stanley, i 1893 købte bægeret for at blive præsenteret for mesteren. Denne pris blev kendt som Stanley Cup, og siden 1910 begyndte kun professionelle at kæmpe for den, og kampen om dette mest prestigefyldte trofæ er stadig i gang.

Trin 4

I 1904 blev det første professionelle team grundlagt i Canada, og siden 1908 har der været en komplet opdeling i amatører og professionelle. Vinderen af ​​amatørmesterskabet modtog en anden præmie - Allan Cup, og dets ejere fik derefter muligheden for at repræsentere Canada ved verdensmesterskaberne, da professionelle havde forbud mod at spille i dem.

Trin 5

Siden begyndelsen af ​​det tyvende århundrede har ishockeyspillets regler ændret sig og forbedret konstant. Antallet af spillere faldt til syv, og der kom et net på målet, hvorefter den evige debat om, hvorvidt der var et mål, stoppede.

Trin 6

I 1904 skiftede hockeyspillere helt til det seks-for-seks-format af spillet, som stadig er bevaret, og i 1910, for at øge underholdningen i spillet, blev spillerudskiftninger tilladt. I 1911 blev der dannet regler, der ikke adskilte sig meget fra moderne, og i 1920 blev det første verdensmesterskab afholdt, hvor også europæiske hold deltog. Team Canada blev fortjent vinder af turneringen.

Trin 7

I 1972 fandt den berømte super-serie sted mellem holdene fra canadiske professionelle og sovjetiske amatører. Sovjetunionens landshold beviste, at det er i stand til at konkurrere med de bedste professionelle i verden og fratog dem auraen for uovervindelighed.

Trin 8

Kort derefter, i 1977, fik professionelle lov til at deltage i verdensmesterskaberne og de olympiske lege, og linjen mellem amatører og professionelle begyndte gradvist at blive sløret, og i dag er det kun professionelle, der deltager i turneringer i verdensklasse.

Populær af emne.