Et Sæt øvelser For Begyndere Til At øve Raja Yoga

Et Sæt øvelser For Begyndere Til At øve Raja Yoga
Et Sæt øvelser For Begyndere Til At øve Raja Yoga

Video: Et Sæt øvelser For Begyndere Til At øve Raja Yoga

Video: Et Sæt øvelser For Begyndere Til At øve Raja Yoga
Video: Iyengar Yoga-øvelse 3: Prasarita Padottanasana - FOF Aarhus - træn selv 2024, April
Anonim

Raja yoga er en af de vigtigste stier i yoga. Dens basis er arbejde med det menneskelige sind. Hvis du længe har ønsket at øve, kan du gøre det i næsten enhver alder.

Et sæt øvelser for begyndere til at øve Raja yoga
Et sæt øvelser for begyndere til at øve Raja yoga

Udøvelsen af denne yogasti involverer otte trin eller niveauer, og du kan kun gå til hver næste, når den forrige er fuldstændig mestret. For en nybegynder vil øvelserne naturligvis være de enkleste - Yama-trinnet. Øvelse handler om at opgive dårlige gerninger og begrænse dig selv. Det er rettet mod bekæmpelse af grådighed, dovenskab og andre laster. Efterhånden som du passerer alle trin, når du det femte - her begynder det direkte arbejde med sindet.

Raja yoga forudsætter begrænsning af sig selv, afvisning af dårlige gerninger og ord, det vil sige, det er fuldstændig rettet mod at skabe en "ren person."

Yogaøvelser kaldes asanas. De ligner i det væsentlige og teknikker buddhistiske pranayamas, de inkluderer kropsøvelser og åndedrætsøvelse. Det antages, at yogasystemet tidligere var meget mere komplekst, men viden er delvist tabt af vores tid. Faktisk henviser Raja Yoga til den sidste fase af menneskelig erkendelse. De, der har passeret denne vej, har forståelse for verden og færdighederne i dyb analyse af sig selv og andre. Naturligvis er hoveddelen af Raja Yoga meditation, men det betyder ikke, at der ikke bruges asanas i den. Det første skridt på vejen for åndelig udvikling er at undervise i specielle sindsmetoder og meditationsteknikker.

Hver øvelse af Raja Yoga er en slags nytænkning af verden og analyse af sig selv.

Yoga er let at forstå, en begynder skal forstå sig selv og frigøre sindet fra unødvendige tanker. Den første øvelse udføres i maksimal komfort i husets stilhed. Slap af og fokuser din opmærksomhed inden i dig selv. Sænk gradvist bevægelsen af tanker, prøv at røre ved hver tanke og stoppe den. Ideelt set vil der slet ikke være nogen tanker. I yogapraksis antages det, at kontrol af ens egne tanker er en af måderne til at påvirke det ubevidste.

Den næste øvelse er koncentration. Når du først har lært at kontrollere dine tanker, er det tid til at generere positive tanker og tænke over de vigtige ting, ikke de der kommer naturligt. Sadhan må slippe af med unødvendig hukommelse og associationer, tænkte han underordnede for sig selv og ikke omvendt. En, der forstår denne teknik, behøver ikke kropskontrol. Ingen miljøpåvirkninger påvirker ham, inklusive varme eller kulde. En sådan person kan kaldes mester for sin egen bevidsthed.

Den tredje øvelse for Raja Yoga-udøvere er meditation. For begyndere fungerer za-zen bedst, men dette er ikke en absolut regel. For eksempel kan mesteren pege på en helt anden teknik. I den enkleste form skal du rette din ryg og sidde i lotusposition, hvis du kan. Hænder folder det kosmiske mudra. Udøveren slipper gradvist af tanker, overvåger vejrtrækningen og fordyber sig i indånding og udånding. Forbindelsen med virkeligheden svækkes gradvist, meditatoren husker ikke tiden og glemmer sig selv. Øvelsen af meditation er en af de vigtigste ting i yoga. Det er med sin hjælp, at man kan nå toppen af selvforståelse og accept af det udødelige "jeg".

Anbefalede: