Hatha Yoga Til Begyndere Derhjemme

Indholdsfortegnelse:

Hatha Yoga Til Begyndere Derhjemme
Hatha Yoga Til Begyndere Derhjemme

Video: Hatha Yoga Til Begyndere Derhjemme

Video: Hatha Yoga Til Begyndere Derhjemme
Video: Hatha Yoga for begyndere | 20 min blid begynderyogakursus | ChriskaYoga 2024, April
Anonim

Hatha Yoga er et unikt kompleks af vejrtrækning og fysiske øvelser. Med sin hjælp kan du øge fleksibiliteten i led og muskeltonus, slippe af med ekstra pund, bremse aldringsprocessen og genoprette mental balance.

hatha yoga
hatha yoga

Hatha yoga er en af retningerne for klassisk yoga. Praksis er baseret på princippet om styring og omfordeling af vital energi. Dette opnås ved at udføre vejrtrækning og fysiske øvelser, meditation.

Hatha yoga: øvelser

Hatha yoga består af snesevis af statiske og dynamiske asanas - øvelser - der udvikler fleksibilitet i led, sener og muskler. Korrekt udførelse af asanas giver dig mulighed for ikke kun at forbedre fysisk kondition, men også at etablere det endokrine systems arbejde. Positive resultater er mærkbare efter 2-3 måneders regelmæssig træning.

Næsten alle asanas til begyndere yogier lægger ikke stor belastning på muskler og led. Selvfølgelig vil du først opleve smerte og ubehag, mens du udfører øvelserne. Efter et par uger vil kroppen imidlertid vænne sig til stresset, og du vil være i stand til at fokusere på meditation.

Det er bedre at mestre hatha yoga med enkle asanas. I hver stilling bliver du nødt til at blive hængende i 30-40 sekunder. Når du udfører øvelser, skal du overvåge din vejrtrækning - den skal være målt og rolig.

Tadasana eller bjergposition

Den vigtigste stående stilling, der hjælper med at forbedre det vestibulære apparats funktion og opnå harmoni med sig selv. Det er nemt at gøre: stå oprejst, luk fødderne og stræk armene langs kroppen.

Billede
Billede

Åndedræt skal være fri og jævn. Mens man laver denne asana, kan man forestille sig at være et stærkt og stærkt træ.

Trikonasana eller langstrakt trekant

Trikonasana er en øvelse, der vil tone benmusklerne. Placer dine fødder bredere end dine skuldre, stræk armene ud til siderne og drej dem med håndfladerne mod gulvet. Drej derefter dine fødder til højre, inhalér dybt, og mens du ånder ud, bøj dig så din højre håndflade er på gulvet ved foden. Bliket skal være fokuseret på venstre håndflade.

Billede
Billede

Begyndere kan muligvis ikke udføre denne øvelse på grund af manglende fleksibilitet. Vær ikke ked af dette - bare prøv at læne dig så lavt som muligt. I triconasana skal du dvæle i 30 sekunder og derefter gentage øvelsen i den anden retning.

Sukhasana eller sidder på tværs af benene

Denne asana hjælper med at slappe af kroppen. Det udføres efter vanskelige øvelser, der bruges under meditation. Sukhasana er enkel: sid på måtten, stræk dine ben foran dig, bøj dem ved knæene og placer dem, så højre fod er under venstre knæ, og venstre fod er under højre. Bagsiden skal være flad. Hænderne er på knæene - håndfladerne op eller ned.

Billede
Billede

Du kan blive i denne asana, så længe du har brug for afslapning og meditation. Fra tid til anden skal du ændre placeringen af benene, så de ikke bedøves.

Nyttige tip til begyndere yogier

Du er nødt til at gå videre til mere komplekse asanas, når du holder op med at opleve ubehag og smerte, mens du udfører øvelserne. Du kan gøre det hver dag og bruge mindst 30-40 minutter på hatha yoga. Vælg selv klokkeslæt - det er ikke nødvendigt at studere om morgenen, hvis din arbejdsdag starter tidligt.

Husk, at ligesom enhver anden fysisk aktivitet har hatha yoga kontraindikationer. Det anbefales ikke at udføre asanas til mennesker, der lider af blodsygdomme, har lidt kraniocerebrale eller rygmarvsskader. I mangel af kontraindikationer vil hatha yoga være en ideel måde at opnå ro i sindet og harmoni med sig selv.

Anbefalede: