Er Det Bedre At Svinge - Håndvægte Eller En Vægtstang?

Indholdsfortegnelse:

Er Det Bedre At Svinge - Håndvægte Eller En Vægtstang?
Er Det Bedre At Svinge - Håndvægte Eller En Vægtstang?

Video: Er Det Bedre At Svinge - Håndvægte Eller En Vægtstang?

Video: Er Det Bedre At Svinge - Håndvægte Eller En Vægtstang?
Video: Liggende rows, bænk, håndvægte 2024, April
Anonim

Håndtag og håndvægt øvelser er inkluderet i de fleste af de grundlæggende styrketræningskomplekser i atletisk gymnastik. Ved hjælp af disse skaller kan du kvalitativt pumpe en række muskelgrupper, fra biceps til brystmuskler. Hvilke af disse enheder er mest effektive?

Er det bedre at svinge - håndvægte eller en vægtstang?
Er det bedre at svinge - håndvægte eller en vægtstang?

Bekvemmelighed ved håndtering af projektilet

Barbell øvelser er kendetegnet ved den lette håndtering af apparatet under påføring af lasten. Dette er især vigtigt, når atleten laver bænkpressen. For eksempel for at bringe stangen til sin oprindelige position skal du ligge godt på bænken og derefter fjerne den fra stop i en bevægelse. Når du er færdig med øvelsen, skal du strække armene ud og sætte stangen på stangen forsigtigt i propperne.

Dumbbells er en anden sag. Når du udfører en presse med håndvægte, skal du udføre en kompleks bevægelse korrekt, hvilket i sig selv vil være en styrkeøvelse, der kræver overholdelse af en speciel teknik. Og hvis håndvægtene har en seriøs vægt, kan du ikke undvære hjælp fra en partner, når du udfører en bænkpresse eller spreder håndvægte til siderne.

Store håndvægte kræver højere koncentration, bevægelsespræcision og overholdelse af sikkerhedsforanstaltninger.

Træningseffektivitet

Svingende med en vægtstang har du evnen til at ændre grebets bredde. Jo snævrere bænkpressegrebet er, jo større belastning på det midterste bryst. Med et bredt greb er triceps mere involveret. Ved at ændre afstanden mellem hænderne på vægtstangen får du således muligheden for at kontrollere belastningen på de enkelte muskelgrupper.

Ulempen ved vægtstangpressen er åbenbar: når du udfører øvelsen, har dette apparat få frihedsgrader, når man sammenligner vægtstangen med håndvægte. Armen med håndvægten kan bevæges i næsten enhver retning, hvilket opnås ved den usædvanlige mobilitet i skulderleddet. I dette tilfælde overføres belastningen til et meget større antal små muskler i skulderbæltet. Med andre ord, begge skaller er effektive, men du skal klart forstå, hvilken muskeludvikling du vil målrette mod.

Uddannelsessikkerhed

Stangstangen i de fleste øvelser kan kun bevæge sig langs en bestemt sti. Derfor, når du arbejder med en vægtstang, er det vigtigt, at albuerne er spredt ud til siderne og placeret under stangen. Det er værd at bringe albuerne langt tilbage eller fremad, da skulderleddet straks indtager en position, der er farlig set fra skade.

Når du har mestret håndteringen af vægtstangen, kan du nemt følge denne anbefaling.

Ved at løfte håndvægte får atleten dem til at bevæge sig langs en given bane. En erfaren atletes hjerne prøver instinktivt at vælge den bane, der er optimal med hensyn til at holde leddene sikre. Men hvis du er træt og træner med den maksimale vægt, kan håndvægten føre til siden af den tilsigtede bane. Der kan opstå fælles skade.

For at opsummere kan vi sige, at både vægtstang og håndvægte er et godt og effektivt værktøj til styrketræning, men kun i erfarne hænder. Når du mestrer teknikken, vil du være i stand til at kombinere begge skaller med succes og øge den samlede præstation for dine klasser.

Anbefalede: