Anmeldelse Af Kampen PSV Eindhoven - CSKA

Den 8. december havde Moskva-fodboldklubben CSKA det sidste møde i gruppespillet i UEFA Champions League 2015-2016. Rivalerne til Leonid Slutskys anklager var fodboldspillere fra det hollandske PSV Eindhoven.

Anmeldelse af kampen PSV Eindhoven - CSKA

Før den sidste sjette runde af Champions League 2015-2016 mistede CSKA-spillere alle chancer for at kvalificere sig til gruppen. Tredjepladsen ville dog have tilladt "hærholdet" at komme ind i foråret i den europæiske sæson fra tredjepladsen. Et sådant resultat ville have gjort det muligt for CSKA at spille i 1/16 kampe i UEFA Europa League. For at opnå dette resultat var det nødvendigt at besejre PSV.

Moskva “CSKA” før mødets start havde visse problemer med sammensætningen. Mistede spillet på grund af skader Vasily Berezutsky (hans plads i forsvaret blev taget af Aleksey Berezutsky), højreback Mario Fernandez (Kirill Nababkin kom ud på højre flanke) og playmaker Roman Eremenko.

Begyndelsen af mødet fandt sted med en lille fordel af PSV. Det var gennem Nababkins flanke, at hollænderne gjorde deres angreb igen og igen. Dette fungerede dog ikke. CSKA fodboldspillere viste ikke skarp kontraangreb fodbold. Slutsky's afdelinger i første halvleg havde ingen åbenlyse scoringschancer.

I midten af første halvleg udjævnet kampen, men selve kampen blev afholdt i det samme urolige tempo. Først i den sidste tredjedel af halvdelen havde Luc De Jung, kaptajnen i Eindhoven, en reel målscoringsmulighed. PSV fremad headede slutningen af serven fra højre flanke, men fra den mest fordelagtige position fra flere meter ramte han lige i hænderne på Akinfeev. Det var det eneste skud på målet for "hærens" port i første halvdel. I det 36. minut svarede Zoran Tosic med et enkelt skud på mål fra PSV. Efter et farligt frispark fra højre flanke drejede Tosic bolden i det øverste hjørne, men målmanden fra de hollandske mestere reddede sit hold.

Første halvleg sluttede uafgjort. Hollænderne havde et par procent flere besiddelsesstatistikker med et skud på mål på hver side. Det eneste gule kort blev modtaget af CSKA-spiller Pontus Wernbloom. Kun hjørnesstatistikker var til fordel for "hæren" (4 mod 2).

Anden halvdel begyndte i samme hurtige tempo. Publikum så først skarpe angreb. På marken er en magtkamp blevet hyppigere, hvilket medførte overtrædelse af reglerne med efterfølgende advarsler. I det 75. minut eksploderede spillet. Et straffespark blev givet til værtenes mål for en meget kontroversiel fejl i Eindhovens straffesparksfelt på Zoran Tosic. Sergei Ignashevich nærmede sig bolden. CSKA-forsvareren kastede dygtigt en fodboldskal og en målmand i forskellige hjørner. CSKA tog føringen 1-0.

Efter at have indkasseret bolden, skyndte værterne sig straks for at komme tilbage, og det betalte sig. Allerede i det 78. minut, efter uroen i hovedkvarteret i CSKA, sprang bolden til kaptajnen på PSV. Luc De Jung ramte fra”nogle få meter” porten til”hæren”. Resultattavlen tændte uafgjort.

Hollænderne var ivrige efter at score mere, og deres flid blev belønnet. I de sidste ti minutter af mødet fik PSV-midtbanespiller Davey Propper et godt spark fra frisparket. Midtbanespilleren placerede bolden dygtigt i hjørnet af Akinfeevs mål.

I slutningen af kampen havde Tosic mulighed for at genvinde. Allerede i den faste tid fik "CSKA" ret til et farligt frispark. Scoringen på resultattavlen ændredes dog ikke, før den sidste fløjte.

Således tabte CSKA 1-2, hvilket fratog Slutsks spillere deltagelse i europæiske konkurrencer. PSV Eindhoven fodboldspillere bliver nu nødt til at forberede sig til Champions League slutspillet.