Copa America 2016: Anmeldelse Af Kampen Brasilien - Ecuador

Det brasilianske fodboldhold ved alle større turneringer betragtes med rette som en af favoritterne i hver kamp. Så det var før det første møde mellem de fem gange verdensmestre på Copa America 2016. Brasilianernes rivaler var fodboldspillere fra Ecuador.

Copa America 2016: anmeldelse af kampen Brasilien - Ecuador

Kampens endelige resultat viste sig at være uforudsigelig for de fleste fodboldfans. På trods af brasilianernes favorisering var de ecuadorianske fodboldspillere fra de allerførste minutter af mødet i stand til at modsætte sig anstændig fodbold til Pentacamps. Hele første halvleg blev spillet i en lige kamp. Holdene forsøgte at reagere med angreb for at angribe, selvom spillerne ikke skabte farlige og virkelig scorende chancer på rivalernes mål.

I de første 45 minutter ramte brasilianerne kun fire skud på mål, hvoraf kun et ramte målet. Det blev ramt af Filipe Coutinier i det sjette minut. I første halvdel af mødet reagerede ecuadorianerne med kun to strejker, mens den brasilianske målmand først kom i spil, efter at Ener Valencia ramte fra et frispark i 37 minutter. Første halvleg sluttede uafgjort.

Anden halvdel af mødet var præget af en meget kontroversiel beslutning fra sidedommeren, som påvirkede det endelige resultat af kampen. I det 66. minut udførte de ecuadorianske spillere et eksemplarisk angreb, hvorefter Montero skød fra venstre flanke ind i feltet. Bolden gled over hænderne på den brasilianske målmand og rullede ind i målet. Episodeens nysgerrighed påvirkede ikke ecuadorianernes oprigtige glæde, men målet blev annulleret. At dømme efter gentagelserne af episoden bestemte sidedommeren fejlagtigt, at bolden var bag målstregen på tidspunktet for Monteros indlæg. Resultatet forblev uændret - 0: 0.

Indtil den sidste fløjte ændredes ikke tallene på resultattavlen, selvom den brasilianske angriber Lucas i det 84. minut ikke kunne realisere scoringschancen. Fremadmanden kunne ikke heade bolden i det tomme hjørne af målet.

Ifølge resultaterne af mødet scorede holdene et point, men efter kampen klagede coachingpersonalet og de ecuadorianske fodboldspillere over, at holdets mål blev taget væk. Samtidig er beskyldningerne mod voldgiftsmændene i fortolkningen af episoden i det 66. minut ikke ubegrundede.