Copa America 2016: Anmeldelse Af Kampen USA - Paraguay

Værterne for Copa America 2016 nærmede sig den sidste kamp i gruppe A med tre point efter to konfrontationer. I den sidste runde måtte amerikanerne spille med fodboldspillere fra Paraguay.

Billede
Billede

De amerikanske fodboldspillere havde brug for at vinde den sidste kamp. Tre point ville have garanteret amerikanerne adgang til slutspillet i turneringen, mens uafgjort kun kunne efterlade teoretiske chancer for at fortsætte kampen om America's Cup. Paraguayanerne, der kun tjente et point i kampen i første runde, havde kun brug for en sejr og et positivt resultat i konfrontationen mellem Colombia og Costa Rica.

Kampen blev ikke spektakulær for fansen. Paraguayanerne havde mere boldbesiddelse under mødet, oftere angreb modstanderens mål (det sydamerikanske hold havde en betydelig fordel i skud). Paraguayanerne fik imidlertid ikke noget væsentligt fra fordelen. Tværtimod havde de amerikanske spillere i første halvdel af første halvdel flere teoretiske chancer for et mål. Allerede inden udløbet af en halv times kamp blev to farlige frikast tildelt nær Paraguays straffesparksområde. Amerikanske fodboldspillers slag manglede præcision.

I det 27. minut var resultatet i mødet stadig åbent. Gaisy Zardes (USA) lavede en aflevering til det paraguayske strafområde, der skar igennem alle de defensive redoubts i det sydamerikanske forsvar. Fra straffesparket var Clint Dempsey nøjagtig. Turneringens landshold tog føringen 1: 0. Første halvleg sluttede med denne score.

I det andet segment af kampen gjorde paraguayanerne forsøg på at fjerne efterslæbet. I det 48. minut var amerikanerne under tal. Deandre Yedlin blev udvist for det andet gule kort. En-spiller-fordelen hjalp ikke sydamerikanerne med at udjævne scoren. Et par minutter før kampens afslutning scorede paraguayanerne, men målet blev aflyst på grund af en offside-position.

Indtil den sidste fløjte ændredes resultatet ikke. Amerikanerne vandt en vanskelig arbejdssejr, hvilket gjorde det muligt for værterne med seks point at tage førstepladsen i gruppe A. Paraguays landshold forlader turneringen.