Europa League 2015-2016: Anmeldelse Af Kampen Fenerbahce - Lokomotiv

UEFA Europa League 1/16 kampe startede den 16. februar. For russiske fodboldfans var den første playoff-konfrontation af særlig interesse. Hovedstaden "Lokomotiv" gik til Istanbul for at konfrontere "Fenerbahce".

Europa League 2015-2016: anmeldelse af kampen Fenerbahce - Lokomotiv

I modsætning til nogle fodboldeksperters forventninger startede kampen mellem Fenerbahce og Lokomotiv i et roligt tempo. De tyrkiske fodboldspillere anvendte ikke pres over banen, som det normalt er tilfældet for værterne. De første femten minutter af mødet blev husket for kun en chance for at score. Fremad "Fenerbahce" Robin Van Persie med en hængslet flankefodring var ude af stand til at færge bolden i mål. Derefter fortsatte tyrkerne med at bruge flankefeeds, hvoraf den ene stadig var kronet med et mål.

I kampens 18. minut reagerede Fenerbahces midtbanespiller Souza på baldakinen i målmandens område. Spilleren fra Istanbul-klubben sendte bolden til målet "Loko" med hovedet. Guilherme havde ikke en chance for at parre slaget, men Lokomotiv-målmanden spillede ikke ved udgangen i selve serveringen, hvilket forudbestemte åbningen af scoren i spillet.

Efter at målet var scoret, faldt spillet til ro. Lokomotiv-fodboldspillere var ikke i stand til væsentligt at tilføje til angrebet før pausen, hvilket tydede på at klubben var svag parat til at genoptage sæsonen. Tyrkiske fodboldspillere skabte heller ikke scoringsituationer ved Muscovites porte, selvom de havde en klar territorial fordel.

I anden halvdel var der ingen kvalitativ forbedring i Lokomotivs spil, og Fenerbahce-spillerne fortsatte med at understrege, at de truede modstanderens mål med hestefoder i feltet. Territorialt har de tyrkiske spillere overgået rivalen. På alle linjer så “Fenerbahce” stærkere ud end de russiske spillere.

Helt et logisk resultat af anden halvleg var det andet mål mod Guilherme, scoret af den samme Souza. Den brasilianske lavede et dobbelt med endnu et slag fra målmandens grænser efter en hængslet pasning. Resultattavlen tændte skuffende 2: 0, ikke til fordel for værterne. Souza scorede det andet mål i det 72. minut.

Efter en misset bold så Loko sparsom ud og kedelig i angreb. Hjemmeholdet kunne have scoret. Det var især alarmerende allerede i kompenseret tid. Imidlertid spillede målmand Guilherme og tværstangen for gæsterne.

Kampens slutresultat 2: 0 til fordel for “Fenerbahce” afspejler værtenes reelle fordel. Nu vil Igor Cherevchenkos anklager have en returkamp i Moskva om en uge.