Sådan Vælger Du En Behagelig Yogamåtte

Sådan Vælger Du En Behagelig Yogamåtte
Sådan Vælger Du En Behagelig Yogamåtte

Video: Sådan Vælger Du En Behagelig Yogamåtte

Video: Sådan Vælger Du En Behagelig Yogamåtte
Video: Choosing a Yoga Mat 2024, Marts
Anonim

At vælge en yogamåtte er ikke så vigtig som at vælge”din” lærer, men en behagelig måtte kan forbedre kvaliteten af din øvelse og give dig mulighed for at slappe af under asanas uden at blive distraheret af glidende overflader.

Yoga måtte
Yoga måtte

Når du vælger det materiale, som yogamåtten er fremstillet af, er det værd at tænke over det formål, som du laver. Hvis yoga ikke er en livsstil, men kun regelmæssig motion, vil en billig tyk PVC eller termoplastisk elastomermåtte gøre. Tæpper lavet af disse materialer glider ikke, har tilstrækkelig elasticitet og styrke og gnides ikke med tiden og vrides. De har en lille ulempe: sådanne tæpper kan frigive skadelige stoffer i luften ved høje omgivelsestemperaturer (du bør ikke bruge dem, når du laver hot yoga). Når du køber, skal du fokusere på prisen, PVC-tæpper af høj kvalitet bør ikke koste mindre end 500-600 rubler.

Naturgummitæpper - gummi koster betydeligt mere fra 1500 rubler. Gummitæpper er meget stærke og holdbare, men også ret tunge. De er designet til professionelle: atleter, undervisere og yoga-entusiaster, der sigter mod langsigtet praksis.

Hvis du planlægger at bruge tæppet udendørs eller flytte det hjemmefra til gymnastiksalen til træning, er det bedre at købe et tæppe i etuiet eller købe et betræk med en bærestrop separat. Tæppets design er heller ikke af lille betydning: det er bedre at tage et produkt med en behagelig farve uden mønstre og tegninger, der distraherer fra besættelsen.

Den ideelle længde på en yogamåtte er en persons højde +10 cm. Til Ashtanga yoga bruger de normalt tæpper på 200-220 cm. Tykkelsen på måtten afhænger af dine præferencer, de er normalt lavet 2-6 cm tykke.

Anbefalede: