Hvornår Er Det Bedste Tidspunkt At Løbe - Om Morgenen Eller Om Aftenen?

Indholdsfortegnelse:

Hvornår Er Det Bedste Tidspunkt At Løbe - Om Morgenen Eller Om Aftenen?
Hvornår Er Det Bedste Tidspunkt At Løbe - Om Morgenen Eller Om Aftenen?

Video: Hvornår Er Det Bedste Tidspunkt At Løbe - Om Morgenen Eller Om Aftenen?

Video: Hvornår Er Det Bedste Tidspunkt At Løbe - Om Morgenen Eller Om Aftenen?
Video: "Klogskab" Fuldt Show | 2018 Tour 2024, April
Anonim

Så du begynder at løbe. Sneakers og sportsbeklædning er allerede købt, der er kun et spørgsmål tilbage at afgøre: hvornår er det bedre at træne? Nogle hævder, at det kun vil være gavnligt, hvis du løber om morgenen. Andre hævder, at løb om aftenen er ideel til at slappe af og rydde op. Hvem skal man tro?

Hvornår er det bedste tidspunkt at løbe - om morgenen eller om aftenen?
Hvornår er det bedste tidspunkt at løbe - om morgenen eller om aftenen?

Biorytmer

Det menes, at de timer, hvor træning har den bedste effekt på kroppen, er intervallerne fra 6 til 7 om morgenen, fra 9 til 12 om eftermiddagen og fra 17 til 19 om aftenen. Men ikke alle har mulighed for at løbe på et sådant tidspunkt. Undersøgelse, arbejde såvel som sød søvn forstyrrer ofte frigørelsen af disse timer til sportsaktiviteter.

For at forstå, hvornår man skal løbe er bedst for dig, er det værd at tænke over noget som dit eget biologiske ur. Hver af os har dem. Nogle mennesker betragter sig selv som lærker, andre er ugler, andre er langt fra ornitologi, de kan når som helst rejse sig og gå i seng og tilpasse sig arbejdsprogrammet.

Hvis du er en tidlig stiger, vil morgenjogging ikke være et problem for dig. Du vågner op fuld af energi, og et ekstra gebyr af livlighed og godt humør forbedrer kun din dag. Men om aftenen, når du er træt og kun drømmer om hvile, kan behovet for at løbe løbe i depression og vende dig væk fra denne mest nyttige type træning.

Men hvis du er en ugle, skal du ikke kun stå op tidligere til morgenkørsel, men også skubbe dig selv halvt sovende ud af et varmt hus på gaden, opleve stress og føle trætte muskler ondt hele dagen. Men om aftenen løber du den foreskrevne afstand med lethed af en erfaren atlet, vender hjem og har det godt hele dagen efter.

Sammenligning af morgen og aften

For dem, for hvem det ikke rigtig betyder noget, om de skal leve i henhold til en ugle eller en lærke, kan vi sige følgende. At løbe om morgenen er godt, fordi du føler dig energisk hele dagen. Jogging om morgenen mobiliserer dig, forbedrer din generelle tone og humør. Men ifølge forskerne er morgenøvelse ofte stressende for kroppen, som endnu ikke er vågnet op.

Et aftenløb kan hjælpe med at lindre stress, der er akkumuleret over en hård arbejdsdag. Musklerne slapper af, du går i seng som om du er udhvilet, og så sover du godt. At løbe om aftenen kan hjælpe dig med at klare søvnløshed.

Nogle hævder, at kun en morgenkørsel giver dig mulighed for at tabe sig. Andre siger det samme om et aftenløb. En ting er sikkert: på trods af autoritative udsagn taber alle sig ved at løbe, både dem der løber om morgenen og dem der løber om aftenen.

Det er bedst at øve på det tidspunkt, der virker mest behageligt for dig. Det vigtigste er regelmæssigheden af dine kørsler. Det er regelmæssighed, og kun regelmæssighed, og ikke det ideelle tidspunkt på dagen at løbe, der gør det muligt for dig at komme i god form og føle dig godt.

Anbefalede: