Hvornår Er Det Bedste Tidspunkt At Løbe

Indholdsfortegnelse:

Hvornår Er Det Bedste Tidspunkt At Løbe
Hvornår Er Det Bedste Tidspunkt At Løbe

Video: Hvornår Er Det Bedste Tidspunkt At Løbe

Video: Hvornår Er Det Bedste Tidspunkt At Løbe
Video: When Is The Best Time To Run? | AM or PM Running? 2024, April
Anonim

Læger og løbende entusiaster diskuterer konstant om, hvad der er den bedste tid til en sådan træning. Nogle siger, at jogging om morgenen vil give kroppen energi og fremme mere effektivt vægttab, mens andre siger, at træning om aftenen kan bidrage til at styrke søvn. At løbe når som helst på dagen er nyttigt, hvis der ikke er kontraindikationer, og du kun skal vælge ud fra dine behov og trivsel. Det vigtigste er ikke at løbe efter måltider, lige før sengetid eller på tom mave.

Hvornår er det bedste tidspunkt at løbe
Hvornår er det bedste tidspunkt at løbe

Morgen og aften jogging

Der er mange meninger om fordelene eller farerne ved at løbe om morgenen eller aftenen. De siger, at kroppen om morgenen endnu ikke er vågnet, og for det er sådan en belastning en stor stress. Blodforsyningen sænkes, ligesom alle organers arbejde, hvilket kan føre til sundhedsmæssige problemer. Efter en nat i luften er der en større koncentration af skadelige stoffer, der udsendes af fabrikker og fabrikker, så hvis du løber i byen eller dens omgivelser, kan dette påvirke dit velbefindende. Læger forbyder at løbe på tom mave, hvilket betyder at du skal spise før du løber - men i dette tilfælde bliver du nødt til at begynde at træne mindst en time senere eller bedre senere. Ikke alle har så meget tid før arbejde. Men morgenjogging får selv de mest inkompetente "ugler" til at vågne op, indstille sig til en ny dag, fylde energi og godt humør. Selvom nogle løbende fans hævder, at en sådan rystelse efter søvn kun tilføjer irritation og forværrer trivsel.

At løbe om aftenen er et godt alternativ for dem med lidt tid om morgenen. Efter arbejde er der normalt tid til at spise, hvile, løbe og stadig have to til tre timer før sengetid. Det anbefales ikke at gå i seng lige efter en træning - kroppen er ophidset, du vil ikke være i stand til at falde i søvn med det samme. For nogle hjælper aftenjogging med at lindre stress akkumuleret i løbet af dagen, nogen kan lide at træne om aftenen, da denne gang har de en effektivitet og energi.

Men de fleste læger er enige om, at det ideelle tidspunkt at løbe er en dag fra 11 til 12 timer, men kun få har råd til det.

Andre retningslinjer for køretid

Når du vælger et tidspunkt at løbe, skal du overveje din spiseplan. Motion skal udføres to eller helst tre timer efter at have spist. Ufordøjet mad i maven gør det svært at løbe, forårsager smerte og gør kroppen tung og klodset. Men læger anbefaler ikke at gøre det på tom mave: dette er en enorm belastning på det kardiovaskulære system og hele kroppen generelt. Sådanne træningsprogrammer hjælper dig virkelig med at tabe dig hurtigere, men på bekostning af forværring af dit helbred.

Vær ikke bange for vinteren - du kan løbe når som helst på året, hvis temperaturen ikke er faldet under -15 grader. Det vigtigste er at klæde sig godt. At løbe i varmt vejr er langt farligere end at løbe i koldt vejr: hvis du ikke har en hat, ikke drikker vand og løber ved middagstid, når solen er mest aktiv, kan du få hedeslag eller dehydrering.

Det er vigtigt at forstå, at alle mennesker er forskellige, hver har en individuel organisme og sine egne bioritmer. Det er bedre at lytte til dig selv og vælge det optimale tidspunkt end at følge blindt pålagte regler. Det er ikke træningstiden, der er vigtigere, men deres regelmæssighed. Det er meget mere fordelagtigt at løbe på et mere bekvemt tidspunkt af dagen, men regelmæssigt uden at tage lange pauser.

Anbefalede: