Hvad Er Bobslæde

Hvad Er Bobslæde
Hvad Er Bobslæde
Video: Hvad Er Bobslæde
Video: Action med bobslæde 2023, Februar
Anonim

Der er mange spændende og usædvanlige vintersport. De kan være både hold og personlige. Blandt personlige vinterkonkurrencer skiller bobslæde sig ud. Denne sport er utrolig underholdende. I bobslæde bestemmer brøkdele af et sekund vinderen og taberen.

Hvad er bobslæde
Hvad er bobslæde

Bobsleigh skylder den engelske rejsende Wilson Smith sin oprindelse - det var han, der opfandt at forbinde slæden med et bræt, fordi det var mere praktisk at rejse. Men Schweiz betragtes som bobslædens hjemland, da en engelskmand rejste på en særlig slede i dette land.

Moderne bobslæde er et løb på specielle isbaner ned, som udføres på en aerodynamisk slæde. Slæderne er udstyret med styrings- og bremsekontrolsystemer. De kaldes "bob", de styres ved hjælp af de forreste bevægelige løbere. Når du opretter en bob, bruges lette, men ultrastærke materialer. Det er "bønner", der er en slags ishøjhastighedsmaskine, hvor deltagerne i konkurrencen er. Dette er forskellen mellem bobslæde og skelet og andre kælkesport.

"Bønner", der bruges i konkurrencer i moderne tid - to- og firesæder. Besætningen på en firesædet bob inkluderer: styrmanden (alias holdkaptajnen), skubbe og bremsning.

Isskråninger varierer i sværhedsgrad - det afhænger af nedstigningen og svingene. Nedstigningshastigheden kan nå 160 km / t, nedstigningens længde er op til 2 kilometer, hældningen er op til 15 grader. Vinderen i konkurrencen er den, der passerer banen hurtigere.

Året for bobslædens udseende anses for at være 1888. Konkurrencen begyndte i 1908, og i 1924 blev den en olympisk sport. Ud over OL afholdes der specialiserede verdensmesterskaber i rodesport, hvor racere på "bønne" konkurrerer.

Populær af emne.