Sådan Løses Skakproblemer

Indholdsfortegnelse:

Sådan Løses Skakproblemer
Sådan Løses Skakproblemer
Video: Sådan Løses Skakproblemer
Video: FUNERAL HOME | Cries in the Night | Barry Morse | Lesleh Donaldson | Full Length Movie | English 2023, Februar
Anonim

Løsning af skakproblemer forbedrer ikke kun færdighederne i spillet, udvikler kombinationen af ​​evner og skakintuition, men giver også fans af dette gamle spil en masse glæde. Når du begynder at løse skakproblemer, skal du ikke bare prøve at finde det rigtige svar ved at gennemgå alle mulige bevægelser, men at forstå ideen, som forfatteren ønskede at formidle til opløseren i sin miniature.

Sådan løses skakproblemer
Sådan løses skakproblemer

Er det nødvendigt

Skaksæt

Instruktioner

Trin 1

Start din søgning efter en løsning ved at analysere startpositionen, placeringen af ​​den sorte konge og de hvide stykker. Afslør Black's stærkeste forsvar. Dette kan være checks, fange og binde hvide brikker eller ekskludere dem fra spillet osv. Find derefter Whites første skridt til at fjerne disse forsvar.

Trin 2

Hvis det ved analyse af situationen viser sig, at hvid allerede har alle svarene på mulige trusler fra sort, skal du begynde at lede efter et vent-og-se-træk.

Trin 3

Bestem formen for opbygning af problemet - for zugzwang eller trussel. I zugzwang-problemet truer White ikke noget efter det første træk, men skal have svar på alle efterfølgende sorte træk. Det er klart, at dette sker i situationer, hvor antallet af sorte stykkers bevægelser er meget begrænset. Og i opgaverne for truslen er det nødvendigt kun at se efter Whites svar på forsvar, parringstrusler (hjælpere).

Trin 4

Man bør ikke starte en løsning med at fange et sort stykke, omdanne en bonde til en dronning eller et tungt stykke, erklære en check til den sorte konge eller tage fri firkanter fra ham. Der er dog undtagelser fra denne regel. Undertiden begynder en skakkomponist, der prøver at forvirre og pusle løseren, alligevel sine problemer med sådanne træk.

Trin 5

En harmonisk opgave er en opgave, der indeholder elementerne i det rigtige skakmat. Et skakmat anses for at være korrekt, hvis det opfylder renhedsprincippet (når hver firkant omkring den sorte konge er utilgængelig for ham af kun en grund: besat af et stykke af samme farve eller kun angrebet af hvid en gang) og princippet om økonomi (alle hvide stykker skal deltage i skakmatgen undtagen kongen og brikkerne). Derfor, hvis du ser, hvordan du opnår den rigtige kompis i løbet af løsningen af ​​et problem, er du på rette vej.

Trin 6

Husk, at et godt skakproblem altid indeholder en farverig idé. Se efter et interessant, lyst og uventet træk. En sådan usædvanlig bevægelse kunne være at ofre et hvidt stykke eller give sort mulighed for at kontrollere.

Trin 7

Øve sig! Konstant praksis vil udvikle en flair for interessante ideer og uventede løsninger i ægte skakspil.

Populær af emne.