Hvordan Man Laver Hjertemassage

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Laver Hjertemassage
Hvordan Man Laver Hjertemassage

Video: Hvordan Man Laver Hjertemassage

Video: Hvordan Man Laver Hjertemassage
Video: Start hjertemassage - sådan giver du hjertemassage. 2024, Kan
Anonim

Kunstig hjertemassage er et system med foranstaltninger til at genoprette blodcirkulationen hos en person efter hjertestop. Direkte massage udføres kun under operation. Og en indirekte hjertemassage, der er underlagt nogle enkle regler og med besiddelse af visse færdigheder, kan udføres af alle.

Hvordan man laver hjertemassage
Hvordan man laver hjertemassage

Instruktioner

Trin 1

At yde førstehjælp til en bevidstløs person inkluderer først og fremmest kunstig åndedræt. Men denne foranstaltning alene er ikke nok. Det skal også huskes om hjertets aktivitet og om pulsen, som er hovedtegnet på kroppens vitale aktivitet.

Trin 2

Hjertet kan stoppe i tilfælde af et rettet slag mod det som et resultat af drukning, forgiftning eller elektrisk stød. Nogle hjertesygdomme kan også ledsages af hjertestop. Mulige årsager til hjertestop inkluderer forbrændingsskader, hypotermi eller hedeslag.

Trin 3

Når hjertet stopper, er der en krænkelse af blodcirkulationen indtil dens fuldstændige ophør. Resultatet er starten på den såkaldte kliniske død. Kun hjertemassage kan redde en person i en sådan situation.

Trin 4

Hjertets aktivitet består i dets periodiske kompression og afslapning. Af denne grund er det efter hjertestop nødvendigt at genoprette hjertets sammentrækning og ekspansion gennem ekstern intervention.

Trin 5

Til at begynde med skal en person lægges på en hård overflade. Dette kan være en overflade på jorden eller et bord. Dette efterfølges af rytmiske bevægelser, med en hyppighed på cirka tres gange i minuttet, klemme brystbenet i det område, hvor hjertet er placeret. Dette er den nederste venstre halvdel af brystet.

Trin 6

Presning sker normalt ved hjælp af indersiden af venstre håndled. Yderligere tryk opnås ved at placere håndfladen på højre hånd på venstre hånd. Samtidig spreder pressekraften gennem brystbenet til hjertet. Trykket skal være sådan, at brystbenet bevæger sig cirka fem centimeter mod rygsøjlen.

Trin 7

De beskrevne handlinger fører til en sammentrækning af hjertet, når der trykkes på det, og til dets afslapning i øjeblikket, hvor tryk ophører. Efter en bestemt tid begynder hjertet som regel at arbejde alene uden indblanding udefra.

Trin 8

Det skal huskes, at brystkompressioner er en effektiv genoplivningsforanstaltning med samtidig kunstig åndedræt. Dette skyldes, at hjertestop fører til vejrtrækningsophør. Handlingsteknologien er som følger: Efter femten tryk på brystet følger tre kunstige vejrtrækninger.

Trin 9

Udførelse af hjertemassage kræver en vis erfaring, så det anbefales kun at bruge det, hvis det er klart nødvendigt.

Anbefalede: