Sådan Forbruges Protein

Indholdsfortegnelse:

Sådan Forbruges Protein
Sådan Forbruges Protein

Video: Sådan Forbruges Protein

Video: Sådan Forbruges Protein
Video: Sådan laver du den perfekte Protein-Grød 💪🏼🤤 2024, Kan
Anonim

Protein er vigtigt for cellevækst, vedligeholdelse og reparation og produktion af enzymer og hormoner. Protein er hovedkomponenten i muskelstruktur, så det kræves i tilstrækkelige mængder til reparation og udvikling af muskelvæv.

Sådan forbruges protein
Sådan forbruges protein

Instruktioner

Trin 1

Tag protein efter søvn, hvis du vil få muskelmasse. Søvn varer normalt 7-8 timer om dagen. Da kroppen ikke modtager mad i løbet af denne tid, begynder den at forbruge lagrede energikilder - glykogen fra muskler og lever samt aminosyrer på bekostning af muskeldestruktion. Derudover stiger produktionen af hormonet kortisol om morgenen, på grund af dette begynder processen med katabolisme i muskelvæv. For at forhindre det skal du tage en servering hurtigt protein. I dette tilfælde er den bedste mulighed valleprotein eller proteinhydrolysat.

Trin 2

Spis oftere og indtag 2-4 portioner 20 gram protein mellem måltiderne. Hvis forholdene udvikler sig på en sådan måde, at du ikke kan spise om dagen, skal du tage en servering af det komplekse protein.

Trin 3

Forbrug protein efter træning, da det er, når din krop absorberer næringsstoffer bedre. For hurtigt at genopfylde kulhydratreserverne og hæve niveauet af aminosyrer i blodet, skal der tages en vinder efter træning. Atleter, der følger et fedtforbrændingsprogram, skal springe over kulhydrater og tage valleproteinkoncentrat eller isolere. Du kan tage mad i 1-1, 5 timer efter at have taget protein.

Trin 4

Brug ikke for meget protein, overskrid ikke den anbefalede dosis, ellers kan der opstå sundhedsmæssige problemer. En dosis bør ikke overstige 30 g, proteinet skal opløses i vand, juice eller mælk. Mælk indeholder stoffer, der fremmer bedre proteinabsorption.

Trin 5

Husk, at den bedste mulighed er at få 50% protein fra almindelig mad og 50% fra diæt til atleter.

Trin 6

Tag protein en halv time før sengetid. Dette forhindrer muskelkatabolisme om natten og holder aminosyreniveauerne i blodet stabile under søvn. Optimal til at tage inden sengetid vil være en blanding, der indeholder proteiner med forskellige absorptionshastigheder.

Anbefalede: