Stuntridning - Spektakulær Og Farlig Motorcykelridning

Stuntridning - Spektakulær Og Farlig Motorcykelridning
Stuntridning - Spektakulær Og Farlig Motorcykelridning

Video: Stuntridning - Spektakulær Og Farlig Motorcykelridning

Video: Stuntridning - Spektakulær Og Farlig Motorcykelridning
Video: 1 Место Чемпионат Мира по Стантрайдингу 2024, Kan
Anonim

Stunt ridning på en motorcykel er en usædvanlig spektakulær og relativ ny sport og et nyt ord stammer fra det engelske "stunt" - stunt og "ridning" - ridning. For mange mennesker er det endda en skræmmende og farlig sport.

Stuntridning - spektakulær og farlig motorcykelridning
Stuntridning - spektakulær og farlig motorcykelridning

Denne ret unge sport dukkede op i England i 80'erne, og Harry Rothl betragtes som "svigerfar". Det var han, der opfandt de første tricks, hvoraf mange er blevet klassikere i dag. Det første mesterskab fandt sted i 1990.

De hårdeste stunts fra motorcyklister, forbløffende besiddelse af "jernheste", mod og frygtløshed hos atleter erobrede publikum en gang for alle, hvorefter den sejrrige optog af denne sport i hele Amerika og Europa begyndte.

De allerførste demonstrative russiske konkurrencer var MotulM1 StuntBattle, som fandt sted i 2008. 13 atleter optrådte på Leader-stadionet nær Moskva. Det var efter ham, at IFR besluttede at oprette en Startriding Commission, som udviklede de officielle regler for konkurrencen og særlige regler for de næste mesterskaber. Alexey Serebryannikov, hovedarrangøren af MotulM1-konkurrencen, blev formand for Kommissionen.

Nu afholdes det russiske mesterskab hvert år i Skt. Petersborg, der betragtes som fødestedet for russisk stuntridning. Antallet af dets deltagere og sponsorer vokser, for ikke at nævne seerne og fansen. Sektioner vises allerede i små byer, og der afholdes mange konkurrencer for amatører og professionelle.

image
image

Fra år til år bliver de stunts, der udføres af atleter, sværere og mere interessante. Det er slet ikke let at blive atlet-starter. Dette kræver en god fornemmelse af plads og hastighed, fremragende koordination og en følelse af balance, fremragende balance. Ved begyndelsen af denne sport blev simpelthen beundret evnen til at køre "helt" eller "stoppet" (på forhjulet), senere blev der spins, glider og mange nye ord som "switchback", "håndstand", " drift "," pisk "og andre. Nu er det blevet uacceptabelt for udlejning uden tricks på to hjul.

Så "pisk", som skatere sandsynligvis kunne kalde "crossover jump" - en hurtig, næsten øjeblikkelig 180-graders drejning med adskillelse af baghjulet på den ene front, så du øjeblikkeligt kan ændre bevægelsesretningen. Men der er mestre, der gør denne meget "pisk" i fuld gang! Og "superman", når en atlet bogstaveligt talt tager over en motorcykel, der kører på baghjulet, bare holder rattet med hænderne! Og "tsunamien", når det samme spring slutter med en næsten lodret håndstand!

image
image

Stunt ridning kræver af atleter virkelig helvedes tålmodighed og regelmæssig vanskelig, farlig træning og obligatorisk teoretisk træning. Derudover skal du være velbevandret i teknologi og fysik. Først skal du kende bevægelseslove og derefter føle dem selv. Det vigtigste er ikke at flyve ud af sadlen som fra en katapult. Det skal bemærkes, at stuntkørsel er en ret dyr sport, der kræver specielt udstyr til både motorcyklen og rytteren. Men ekstremitet, underholdning, styrke og frygtløshed, skør drev og energi tiltrækker fortsat flere og flere fans.