Hvordan Olympiske Atleter Spiser

Hvordan Olympiske Atleter Spiser
Hvordan Olympiske Atleter Spiser

Video: Hvordan Olympiske Atleter Spiser

Video: Hvordan Olympiske Atleter Spiser
Video: Hvordan spiser OL-stjernerne? 2024, Kan
Anonim

Værtslandet for de Olympiske lege har mange pligter og ansvar. Byg nye eller moderniser eksisterende sportsfaciliteter, placer deltagere i den olympiske landsby, forsyn dem med alt, hvad de har brug for, inklusive mad. Og dette er en meget vanskelig opgave!

Hvordan olympiske atleter spiser
Hvordan olympiske atleter spiser

Der deltager mange atleter i OL, og hver af dem har deres egen diæt, deres egne kulinariske præferencer, blandt andet på grund af nationale, religiøse egenskaber såvel som kroppens individuelle reaktion.

I enhver olympisk landsby (og selvfølgelig også ved de nuværende olympiske lege i London) er der flere restauranter, der arbejder på princippet om en buffet, når hver besøgende uafhængigt tager de retter, han vil spise. Desuden begrænser ingen ham hverken i valg af mad eller i størrelsen på portionerne. Det eneste kriterium er atletens sundhed og appetit. Sortimentet af den tilbudte menu er meget bredt, det inkluderer retter fra forskellige typer kød, fisk og fjerkræ, en række vegetariske retter, alle slags kolde og varme snacks, tilbehør, desserter, slik og kan tilfredsstille de mest krævende smag.

Menuen, der tilbydes olympiske atleter, inkluderer også retter tilberedt på en særlig måde til folk, der nøje overholder religiøse kanoner, for eksempel kosher mad til tilhængere af jødedommen, halal mad til ortodokse muslimer osv.

De fleste af delegationerne inkluderer også kokke, der tilbereder nationale retter til deres atleter. For eksempel til det ukrainske landshold laver kokke traditionelt borscht og dumplings til det kasakhiske hold - manti- og hestekødretter til atleter fra Usbekistan - den berømte pilaf.

Hver atlet kan, hvis det ønskes, spise uden for den olympiske landsby. Men dette sker ikke ofte på grund af den hektiske trænings- og konkurrenceplan.

Mængden af forbrugt mad afhænger ikke kun af de individuelle egenskaber ved den olympiske atletes krop, men også af den type sport, han er involveret i, og de overførte belastninger. Det er for eksempel klart, at en vægtløfter og en luftgeværskytte forbruger forskellige mængder energi og har henholdsvis behov for en anden kalorie og sammensætning af mad.

Anbefalede: