Riga Skak Tryllekunstner

Riga Skak Tryllekunstner
Riga Skak Tryllekunstner

Video: Riga Skak Tryllekunstner

Video: Riga Skak Tryllekunstner
Video: KSC Szekszard v TTT Riga | Full Game - EuroLeague Women 2021-22 2024, Kan
Anonim

Mikhail Nekhemievich Tal (1936-1992) modtog kaldenavnet "Riga-tryllekunstner" for sin evne til at organisere strålende angreb, som det så ud til, ud af det blå. Mikhail er født og opvokset i Letland.

Riga skak tryllekunstner
Riga skak tryllekunstner

Tal var yderst geni, men desværre eksisterede hans geni sammen med mange sygdomme, der havde plaget ham fra hans ungdom. Derudover bidrog konstant rygning, kærlighed til fester og fester ikke til at styrke hans helbred. I 1960 blev Mikhail Tal verdensmester i skak, han besejrede Botvinnik (6 sejre, 2 nederlag, 13 uafgjort) og udgav derefter en vidunderlig bog, hvor han detaljeret beskrev sine følelser under kampen og også perfekt analyserede hvert af spilene spillede.

Da det var tid til at spille en omkamp, kunne Tal ikke vise alle sine evner, da han var ekstremt udmattet af de successive anfald af nyresygdomme. Botvinnik vandt denne kamp (10 sejre, 5 tab, 6 uafgjort). Selvom "tryllekunstneren i Riga" lavede en strålende karriere som turneringsskakspiller, var han ikke længere bestemt til at udfordre retten til skakkronen. De, der havde en chance for personligt at møde Tal, hævdede enstemmigt, at en enorm mængde energi altid kogte inde i denne person. Han var langt fra altid i stand til at lede hende i en konstruktiv retning. Mikhail Nekhemievich Tal levede sit liv på samme måde, som han spillede skak - forsøgte altid at gøre det umulige og lykkedes ofte med det.

Anbefalede: