Romantisk æra I Skak

Romantisk æra I Skak
Romantisk æra I Skak

Video: Romantisk æra I Skak

Video: Клава Кока & MORGENSHTERN - Мне пох (Премьера клипа, 2019) 2022, December
Anonim

Skak er et af de mest populære logikspil i vores tid. Fascinerende skakkampe lyser de kommende dystre efterårsaftener op. Og i det sidste århundrede er spillerne blevet fascineret af dette vidunderlige spil.

Romantisk æra i skak
Romantisk æra i skak

Funktioner af datidens spil

Den første halvdel af det nittende århundrede kaldes ofte skakens "romantiske æra". På det tidspunkt var der ingen internationale skak turneringer, der var ingen officiel kamp om titlen verdensmester. Denne tilsyneladende organisatoriske fejl blev afspejlet i spillestilen på det tidspunkt. Alle spillere sigtede primært mod at angribe modstanderens konge. Der blev spillet mange smukke og dynamiske spil, men den overordnede skakstrategi lod meget tilbage at ønske. Hovedopmærksomheden blev rettet mod angreb, angreb. Forsvaret blev ikke udarbejdet dybt nok, som et resultat blev der spillet mange spil, der ikke så tabt ud fra dagens position.

image
image

Begyndelsen på den klassiske æra

I midten af ​​århundredet begyndte situationen gradvis at ændre sig. En ny generation skakspillere har formuleret mere komplekse og dybere principper for skakspil. Angreb - ja, selvfølgelig, men kun hvis der er en reel fordel, der kan bruges effektivt. Den konceptuelle revolution var resultatet af generelle ændringer i skaktenkningen på det tidspunkt. Spillet begyndte gradvist at gå ud over grænserne for fritid og sammenkomster i hjemmet. Nationale og internationale turneringer begyndte at blive organiseret, hvor de stærkeste skakspillere kunne mødes med hinanden. De begyndte at tale om vinderne af nationale mesterskaber og internationale turneringer og skrev i aviser. Der har endnu ikke været et officielt verdensmesterskab. Denne gang var forløberen for den klassiske æra med skak.

Populær af emne.