Den Mest Uventede Verdensmester I Skak

Den Mest Uventede Verdensmester I Skak
Den Mest Uventede Verdensmester I Skak

Video: Den Mest Uventede Verdensmester I Skak

Video: Den Mest Uventede Verdensmester I Skak
Video: Как Достать ГЛЕНТА ! *Пранк над ДРУГОМ* 2024, Kan
Anonim

Mahgilis (Max) Euwe (1901-1981) blev født og boede hele sit liv i Holland. Han er den eneste hollandske verdensmester hidtil. Mange behandler ham som den mest uventede ejer af skakkronen. Og det er beklageligt, fordi denne vidunderlige skakspiller ikke fortjener et sådant synspunkt.

Den mest uventede verdensmester i skak
Den mest uventede verdensmester i skak

I 1924 bliver Euwe professor i matematik. Han fortsatte sin videnskabelige karriere indtil 1957. Med andre ord, i løbet af hele hans dannelsesperiode og blomstrede som skakspiller, var han engageret i skak, da han var en skakelsker. Max har skrevet mange fremragende bøger om dette emne. Mesteren gik ind i historien som forfatter til et antal værker om skakåbninger, der er blevet lærebøger. Skak er mere en hobby end et kald for ham sammen med svømning, boksning, læring af fremmedsprog og undervisning.

Da Max Euwe udfordrede den anerkendte mester Alekhine, forventede ingen, at hollænderen skulle vinde. Euwe vandt stadig, men med en lille margin (9 sejre, 8 tab, 13 uafgjort). Den regerende verdensmester valgte sin modstander i kampen om skakkronen. Euwe kunne afvise en omkamp med Alekhine, men Max havde intet imod en anden kamp med en udfordrer i 1937 med en virkelig gentlemanistisk karakter. Alekhine vandt denne kamp overbevisende (10 sejre, 4 tab, 11 uafgjort).

Max Euwe fortsatte med at spille aktivt i mange år og demonstrerede skak på højt niveau, men det lykkedes ham ikke længere alvorligt at gøre krav på skakkronen. I 1970 blev han valgt som præsident for FIDE. I denne egenskab tjente Euwe skakverdenen i otte år. Han formåede at gøre meget for skakudviklingen.

Anbefalede: