Hvordan Var Kampen Mellem Klitschko Og Charr Om Titlen Verdensmester

Hvordan Var Kampen Mellem Klitschko Og Charr Om Titlen Verdensmester
Hvordan Var Kampen Mellem Klitschko Og Charr Om Titlen Verdensmester

Video: Hvordan Var Kampen Mellem Klitschko Og Charr Om Titlen Verdensmester

Video: Hvordan Var Kampen Mellem Klitschko Og Charr Om Titlen Verdensmester
Video: Vitali Klitschko vs Obed Sullivan - Showtime Championship Boxing December 12 1999 2024, April
Anonim

I professionel boksning er de tungvægtige kampe de mest spektakulære, og mesterbæltet er den mest prestigefyldte. Vitali Klitschko, verdensmester i denne kategori ifølge WBC-versionen, måtte forsvare sin titel igen den 8. september.

Hvordan var kampen mellem Klitschko og Charr om titlen verdensmester
Hvordan var kampen mellem Klitschko og Charr om titlen verdensmester

Modstanderen af 41-årige Klitschko var denne gang 27-årig tysk bokser af syrisk oprindelse Manuel Charr. Før han mødtes med Vitaly, havde han 21 kampe og vandt dem alle, og 11 gange i ringen endte i en knockout af modstanderen. Charr er rangeret som syvende på WBC-placeringen, hans første forsøg på at udfordre en verdens tungvægtstitel.

Vitali Klitschko er meget mere erfaren end sin modstander i sin boksekarriere, før han mødte Charr, han havde 46 kampe, vandt 44 af dem og vandt 40 ved knockout. Ikke desto mindre var Manuel Charr en meget seriøs udfordrer; først og fremmest var hans ungdom på siden af den tyske bokser. Før kampen lovede Charr sine fans at blive den nye verdensmester og var klar til at opfylde dette løfte.

På trods af høje udsagn før kampen startede Manuel Charr kampen i en defensiv holdning, hvor han tydeligvis frygtede den ukrainske bokser. Klitschko var heller ikke ivrig efter at angribe, verdensmesteren havde sine egne grunde. I anden runde blev kandidaten til titlen mærkbart dristigere og begyndte at angribe Klitschko, som verdensmesteren kun spillede i hans hænder. Som Vitaly senere indrømmede, kan han lide at møde en angribende modstander.

Under udnyttelse af modstanderens fejl påførte Klitschko Charr adskillige stærke slag i anden runde, og den tyske bokser blev endda slået ned. Den tredje runde ændrede ikke billedet - udfordreren til titlen verdensmester forsøgte at angribe, og nu og da manglede Vitalys tunge modangreb.

Den fjerde runde af denne kamp var den sidste - efter endnu et hårdt slag fra den ukrainske bokser modtog Manuel Charr et snit under højre øje. Skaden var alvorlig nok, så dommeren stoppede kampen på trods af udfordrerens protester. Sejren ved teknisk knockout blev tildelt Klitschko, som Charr meget uenig med. Efter slaget erklærede han, at han så frygt i ukrainernes øjne og ville have vundet en sejr, hvis han fik lov til at bringe kampen til slutningen.

Klitschko forstod sandsynligvis meget godt sin modstanders sindstilstand, da han på et tidspunkt tabte til Lennox Lewis på samme måde. Ikke desto mindre kunne han ikke hjælpe ham på nogen måde, desuden nægtede han Charrs opfordringer til omkamp. Vitalys motivation var enkel - han sagde, at mange atleter vil udfordre ham. Ved at acceptere en ny kamp med Manuel får han dem til at vente for længe.

Man kan argumentere for kampens skuespil og dommerens beslutning, men det faktum, at Klitschko vandt en velfortjent sejr, er uden tvivl. Indtil det øjeblik, kampen blev stoppet, besejrede han sin modstykke ikke kun på point, men også taktisk - det lykkedes ham at påtvinge Charr den kampstil, han ønskede. Resultatet var flere stærke slag, der blev savnet af den tyske bokser, mens udfordreren selv ikke formåede at bryde igennem Klitschko-forsvaret mindst en gang. Dette kunne bedømmes af atleternes ansigter - Manuel Charr med blå mærker og blødning under øjet og ganske frisk smilende Klitschko. Ikke desto mindre hyldede Vitaly sin rival og bemærkede, at han i fremtiden har alle chancer for at blive verdensmester.

Anbefalede: