Sommer-olympiske Sportsgrene: Roning

Sommer-olympiske Sportsgrene: Roning
Sommer-olympiske Sportsgrene: Roning

Video: Sommer-olympiske Sportsgrene: Roning

Video: Sommer-olympiske Sportsgrene: Roning
Video: 🧗‍♂️ Men's Sport Climbing | Tokyo Replays 2023, Oktober
Anonim

Roning blev inkluderet i sommer-OL-programmet i 1900 som en mænds konkurrence. Konkurrencen blandt kvinder begyndte at blive afholdt i 1976 i Montreal. Denne sport er en cyklisk.

Sommer-olympiske sportsgrene: roning
Sommer-olympiske sportsgrene: roning

Under rodkonkurrencer sidder atleter med ryggen til kørselsretningen. Dette er den største forskel fra kanosejlads og kajaksejlads.

Der er to typer både, som roere sejler på: sving og tvilling. På svingbåde sidder atleter på begge sider af brættet, og hver række kun en åre. Derudover kan disse skibe have to, fire eller otte roere. På det andet skib bevæger konkurrenterne sig ved hjælp af to årer. Disse både har følgende muligheder for antallet af atleter om bord: en, to eller fire.

En styrmand kan udnævnes som en del af et hold. Dens køn skal være det samme som for hovedkompositionen. Dette er en forudsætning for deltagelse i De Olympiske Lege, skønt det ikke er vigtigt i andre rodkonkurrencer.

Letbådskonkurrencer afholdes separat. Sådanne heats er blevet introduceret siden 1996.

Banen til racing er en 2 km lige linje.

Denne type konkurrence udmærker sig ved det interessante faktum, at de bedste resultater ved at passere racerbanen ikke registreres som rekorder, og det er sandt, fordi tiden til at overvinde en given afstand kan øges på grund af faktorer, der er uafhængige af atleterne. Disse inkluderer vindens retning og styrke, vandets temperatur, strømens intensitet og retning og endda graden af forurening af det reservoir, hvor konkurrencen afholdes.

Roning har fået særlig popularitet i Rusland, USA, Australien, New Zealand, Rumænien og Vesteuropa.

Blandt de bedste mandlige roere kan engelskmanden Steve Redgrave skelnes. Han deltog i fem olympiske lege, bragte sit land 5 guldmedaljer og 1 bronze. Det bedste resultat blandt kvinder tilhører den rumænske Elisabeth Lipa-Olenyuk, der modtog 5 guldmedaljer, 3 sølv og 1 bronzemedaljer ved 6 olympiader.

Anbefalede: