De Bedste Boksere I Verden

Indholdsfortegnelse:

De Bedste Boksere I Verden
De Bedste Boksere I Verden
Anonim

I dag er det en utaknemmelig opgave at sammensætte forskellige lister og toppe. Ikke desto mindre, hvis vi taler om de bedste boksere i verden, er der navne på store krigere i verdenssporten, der absolut fortjener opmærksomhed.

De bedste boksere i verden
De bedste boksere i verden

Mohammed Ali

En af de lyseste og mest fremtrædende figurer i boksningens historie er utvivlsomt Mohammed Ali, også kendt som Cassius Marcellus Clay. Han blev født i 1942. På det tidspunkt var der en stærk social ulighed i det amerikanske samfund mellem sorte og hvide mennesker. I nogle stater stod de overhovedet ikke ved ceremoni med sorte og betragtede dem som andenklasses mennesker. Lille ler måtte gennem en vanskelig vej og overvinde et stort antal forhindringer, før han nåede toppen af professionel boksning og blev verdensmester.

Cassius 'far tilføjede også branden til ilden, som fra den tidlige barndom påpegede sine børn deres plads i samfundet. Han viste dem gentagne gange et fotografi af en brutalt myrdet sort dreng og derved angivet "rædsel ved hvid retfærdighed." Alt dette lagde et stort pres på den fremtidige bokser, han faldt ofte i søvn med tårer i øjnene.

Men en dag ændrede hans liv sig dramatisk. Efter at have sparet penge købte han sig en helt ny cykel, som Cassius var meget stolt af. Men efter at have besøgt en anden børnemesse, opdagede han, at nogen havde stjålet hans yndlingscykel. Clay Jr. var ved siden af sig selv med vrede og fortalte politibetjenten på messen, at han ville slå tyven. Den samme svarede ham, at du først skulle lære at slå korrekt og tilbød at tage boksning.

Cassius ignorerede tilbudet og gik ikke i gymnastiksalen, men da han så programmet "Future Champions" på tv, hvor dette meget gym blev vist, besluttede han bestemt at blive en professionel bokser og vinde verdensmesterskabet. Hans første kamp kom ind i den næste udgave af "Future Champions", så blev han tildelt en sejr på point, men dette generede ham slet ikke. Clay råbte til kameraet, at dette kun er begyndelsen, og han bliver snart en mester.

Billede
Billede

Fra den dag helligede han sig helt til træning, han røget aldrig, drak ikke alkohol og begyndte endda at foretrække kun sund mad i mad. På amatørniveau regnede sejre efter hinanden. Hans første professionelle kamp fandt sted i 1960, og i en alder af 22 var han klar til at kæmpe om verdensmesterskabet.

Den 25. februar 1964 løftede han verdensmesterskabet i boksning over hovedet efter en hård kamp. I alt 61 kampe i Muhammad Alis professionelle karriere, hvoraf 56 endte med sejren for den store bokser. Gennem hele sit liv og sin professionelle karriere fulgte han ordene, der engang blev sagt: "Jeg flagrer som en sommerfugl, jeg har medlidenhed som en bi" - en sætning, der er blevet en bevinget. Besidder ganske imponerende dimensioner kombinerede han et ødelæggende slag med ekstraordinær mobilitet. Hans brydningsteknikker betragtes stadig som en fremragende "instruktion" for unge boksere, og Ali selv er i dag en kultfigur i sporten.

Mike Tyson

En anden bokser i verdensklasse er Michael Gerard Tyson. Som barn troede han ikke engang, at han en dag ville blive bokser, da han var meget ung, kunne han ikke engang stå op for sig selv. Dette blev brugt af lokale hooligans og mobbet konstant lille Mike. Da han var ti år gammel, tog en af hooligans dueren fra sig og rev hovedet af. Denne Mike kunne ikke tåle det, han kastede sig over fjenden og afsluttede ham, mens han selv tjente mange blå mærker.

Denne uventede handling gav Tyson en billet til gadebander, hvor han hurtigt mestrede færdighederne i mindre tyveri, tyveri og røveri af private butikker. Den frække drenges narrestreger tiltrak politiets opmærksomhed, og han blev en hyppig besøgende i specielle tilbageholdelsescentre for vanskelige teenagere. En anden tilbageholdelse blev fatalt for Mike. Under sit ophold i en særlig institution kom Mohammed Ali selv der for at holde en motiverende tale til ungdomsmisbrugere. Tyson var så imponeret, at han besluttede at blive professionel atlet.

Billede
Billede

På trods af sit ønske om at blive bokser opgav Mike ikke sine narrestreger, og i en alder af 13 endte han i en specialskole. Mange undervisere betragtede ham bagud og ude af stand til at lære. Tilgangen til den voldelige teenager blev fundet af fysisk træner Robert Stewart, der begyndte at træne ham. Først overtalte Stewart Tyson til at nægte at krænke og derefter sætte en betingelse - hvis han studerer godt, vil Stewart gøre ham til en rigtig fighter.

Tyson brød ikke aftalen og trænet hårdt. Meget snart indså Bobby Stewart, at han ikke havde noget mere at undervise Mike. Derefter kontaktede han en af de mest berømte boksetrænere - Cas Di Amato. Han accepterede at ansætte en lovende ung og dannede meget snart et professionelt team omkring ham.

Den første kamp i den professionelle ring for Mike fandt sted i 1985. I alt i løbet af det år gik han ind i ringen femten gange og forlod det i alle tilfælde som en vinder. Ære og succes vendte hurtigt hovedet på den unge bokser, og han gik helt ud. Han opløste sit hold, begyndte at drikke stærkt og forkæle sig for overdrevent. Man kunne sige, at Tyson ikke bestod "kobberrør" -testen, men fyren formåede at indse sin fejltagelse. Da han indså, at han ikke kunne fortsætte på denne måde, genoptog han træningen og var i stand til at vende tilbage til den store ring. Gennem sin lange karriere havde Tyson 58 kampe og vandt 50 af dem.

Floyd Mayweather

Dette er en ekstraordinær bokser, født i 1977, der formåede at gøre sit talent til en meget rentabel forretning. Han stræbte ikke efter at kæmpe for titler, deltog ikke i seriøse turneringer, selvom han vandt en bronzemedalje ved OL i 1996. Hovedkriteriet for deltagelse i kampen om Floyd var penge. Han modtog endda et sådant kaldenavn - penge.

Billede
Billede

Men på trods af alle beskyldninger for hans kommercialisme gav Floyd altid offentligheden, hvad de kom til at se boksning efter. Hver kamp, han deltog i, blev til et fantastisk spektakulært show. Det er også værd at bemærke, at alle halvtreds kampe, som han tilbragte i sin ret rige professionelle karriere, endte med sejr for ham.

Rocky Marciano

Amerikansk bokser, absolut verdensmester, der ikke har lidt et eneste nederlag i hele sin professionelle karriere. 49 kampe endte med sejr for ham. Rocky blev født i 1923 og gik i boksning, fordi han ikke kunne spille sin yndlingsbaseball på grund af en skade. Marciano døde tragisk i et flystyrt i 1969 og forblev en kultfigur i boksning.

Billede
Billede

Der er en legende om, at Marciano fungerede som prototype for hovedpersonen i actionfilmen "Rocky", men faktisk er dette ikke helt sandt. Sylvester Stallones helt er et "kollektivt" billede, og den virkelige Rocky blev blot en af prototyperne. Og skæbnen til filmens helt er en kunstnerisk afspejling af livet til en anden berømt bokser - Chuck Wepner.

Manny Pacquiao

Den filippinske Pacquiao er en ægte legende om sit land, en bokser, hvis skæbne ligner et stort litterært drama. Født i 1978 voksede han op i en meget fattig familie med mange børn. Hans far drømte, at hans søn ville blive præst, men som teenager flygtede han hjemmefra til Manila, hvor han greb tænderne i sin drøm om at være bokser. Han tjente til livets ophold om dagen og trænet om natten.

Billede
Billede

Først ligner Pacquiaos teknik mere som en knytnævekamp end professionel boksning. Smartere kampe, begyndte han at udføre allerede i Amerika, hvor han forlod efter at have modtaget de første titler i Asien. I løbet af sin karriere havde han 70 kampe og 61 endte med sejre. Denne bokser er den eneste indehaver af mesterskabstitler i op til otte kategorier. Foreningen af boksejournalister anerkendte enstemmigt Pacquiao som "Årets bokser". Efter afslutningen af sin karriere blev han en berømt skuespiller på Filippinerne og siden 2007 - en vigtig politisk skikkelse i hans land.

Konstantin Tszyu

Når man nævner boksere i verdensklasse, kan man kun nævne den russiske fighter Kostya Tszyu. Den absolutte verdensmester og den eneste russiske bokser, der er inkluderet i verdens berømmelseshall. I løbet af sin professionelle karriere kom han ind i ringen 34 gange og vandt 31 gange. Den sidste kamp blev afholdt den 4. juni 2005 mod Ricky Hatton, kampen sluttede i et teknisk knockout og nederlag for Bones.

Billede
Billede

Konstantin begyndte sin karriere på Youth Sports School i byen Serov, hvor han blev født i 1969. Den unge talentfulde fighter imponerede den legendariske bokstræner Johnny Lewis ved verdensmesterskabet i Sydney, og Kostya blev straks inviteret til at flytte til professionel boksning og flyttede til Australien. Tszyu accepterede tilbuddet og opbyggede en succesrig karriere i ringen ved at udvikle et system med sine egne teknikker. Og så vendte han hjem og begyndte at træne russiske krigere, blandt hvilke der er mange berømtheder.

Sergey Kovalev

Sergey blev født i Chelyabinsk-regionen i 1983 og blev interesseret i boksning siden barndommen. Kovalev er en anden russisk bokser, der for nylig trak sig tilbage fra sin professionelle karriere. Den 2. februar 2019 fandt en omkamp med den colombianske fighter Alvarez sted, kampen sluttede med Kovalevs sejr. I løbet af sin karriere kom han ind i ringen 37 gange og vandt 33 gange.

Billede
Billede

Han opnåede sine første sejre på amatørniveau i 2005. Kovalev blev verdensmester blandt amatører såvel som blandt militæret. På det professionelle niveau blev han den absolutte mester og ejede tre bælter på én gang. Sergey er den eneste russiske bokser, der er udnævnt til "Årets bokser" af det prestigefyldte magasin Ring.

Anbefalede: