De Bedste Målmænd I Verden

Indholdsfortegnelse:

De Bedste Målmænd I Verden
De Bedste Målmænd I Verden

Video: De Bedste Målmænd I Verden

Video: De Bedste Målmænd I Verden
Video: Top 10 Goalkeepers 2021 2024, April
Anonim

Sportens historie har givet verden mange fremragende mestre inden for målmandskunsten. Nogle af dem sluttede deres karriere, mens andre fortsætter med at demonstrere deres færdigheder den dag i dag.

De bedste målmænd i verden
De bedste målmænd i verden

Fodbold målmænd

I langt de fleste tilfælde er ordet "målmand" forbundet med fodbold. Den bedste målmand i historien om denne sport er Lev Yashin (USSR). Dette er en ægte legende om sovjetisk fodbold. Yashin er europæisk og olympisk mester. Uden for Sovjetunionen modtog han kaldenavnet "Black Spider" - for en sort uniform og lange arme, som han syntes at være i stand til at blokere hele vejen til bolden.

England har sin egen mening om den bedste målmand i hele verden. Lokalbefolkningen betragter Gordon Banks - verdensmesteren i 1966 som sådan. Bemærkelsesværdig kendsgerning: som 34-årig fik Banks en bilulykke, som et resultat af at han mistede sit højre øje. På trods af dette, i en alder af 40, vendte målmanden tilbage til fodbold.

Blandt de fremragende fodboldmålmænd fra fortiden er det værd at bemærke den italienske Dino Zoff (verdensmester) og den tyske Sepp Mayer (verdens- og europamester).

Den mest betegnede blandt de nuværende målmænd er spanieren Iker Casillas. Sammen med sit landshold vandt han verdensmesterskabet og to gange europamesterskabet. Italienske Gianluigi Buffon bærer også titlen verdensmester. I 2000'erne betragtes disse to spillere som de bedste i deres roller.

Det højeste niveau af spil vises af Petr Cech (Tjekkiet). Sammen med sin klub - London Chelsea - vandt han UEFA Champions League. Et særpræg ved Cech udover hans talent er en speciel beskyttende hjelm, hvor han spiller efter at have modtaget en alvorlig hovedskade.

Verdenseksperter inkluderer også Manuel Neuer fra Tyskland i vurderingen af de bedste målmænd. Som en del af Bayern München blev han vinder af Champions League. Neuer er ret ung, så han har stadig en chance for at vinde trofæer med det tyske hold.

Hockey målmænd

I hockey såvel som i fodbold er den bedste målmand gennem tidene den sovjetiske atlet - Vladislav Tretyak. Han er tre gange olympisk mester, olympisk sølvmedalje og ti gange verdensmester. Det Internationale Ishockeyforbund anerkendte Tretyak som den bedste hockeyspiller i det tyvende århundrede.

En anden legende om hockey-målmandsværkstedet er den canadiske Jacques Plant, der vandt Stanley Cup 6 gange. Denne målmand huskes for det faktum, at han var den første til at øve udgange fra målet for at hjælpe sine forsvarere.

Plants landsmænd Patrick Roy og Martin Broder, der vandt Stanley Cup henholdsvis 4 og 3 gange, satte deres præg på historien. På lige fod med dem er den tjekkiske Dominik Hasek, der har modtaget kaldenavnet "Dominator".

Anbefalede: