Hvem Konkurrerer I Skiskydning Ved OL I

Indholdsfortegnelse:

Hvem Konkurrerer I Skiskydning Ved OL I
Hvem Konkurrerer I Skiskydning Ved OL I

Video: Hvem Konkurrerer I Skiskydning Ved OL I

Video: Hvem er hvem? med Calisir og Gojani 2022, December
Anonim

Navnene på sådanne stjernede olympiere i Sochi-2014 som nordmændene Ole Einar Bjoerndalen og Tura Berger, franskmanden Martin Fourcade, russeren Anton Shipulin eller lederen af ​​det hviderussiske hold Daria Domracheva er velkendte for de fleste sportsfans. Især efter udsendelsen af ​​legene, hvor de vandt i alt elleve medaljer, inklusive syv guld. Men deres rivaler var adskillige dusin af de bedste skiskyttere i verden, som også gik til legene for priser.

Den bedste deltager i Sochi skiskydningsturnering var Daria Domracheva, der vandt tre guldmedaljer
Den bedste deltager i Sochi skiskydningsturnering var Daria Domracheva, der vandt tre guldmedaljer

Skiskydning for "Laura"

Listen over deltagere i turneringen, som fandt sted i Laura ski- og skiskydningskompleks, blev dannet i etaper. Ved den første af dem tildelte IBU (International Biathlon Union) til hvert land, afhængigt af præstationerne fra dets atleter ved verdensmesterskabet i 2012 og 2013, de såkaldte kvoter. Baseret på kvoterne blev det samlede antal hold, der fik lov til at deltage i stafetløbene, bestemt - 55 (28 mænd og 27 kvinder). Men kun 23 af dem gik til starten af ​​stafetten (13 og 10).

For første gang i OL-historien var Sochi også vært for et blandet stafet. Det norske landshold vandt løbet, for hvilket Tura Berger, Tiril Eckhoff, Ole Einar Bjoerndalen og Emil Hegle Svendsen løb.

Samtidig udpegede IBU også antallet af olympiske atleter fra hvert land. Den maksimale kvote på 12 personer, inklusive seks kvinder og seks mænd, blev kun modtaget af de tre stærkeste skiskydningsmagter - Rusland, Tyskland og Norge. Desuden bevarede russerne, som uden held havde afholdt verdensmesterskabet i 2012 i Ruhpolding, hvor de kun vandt to bronzemedaljer, muligheden for at starte med fuld styrke, ikke uden problemer. Men Ukraine, der annoncerede 11 personer og bragte 10 atleter til Sochi fra Hviderusland, Kasakhstan, Polen, USA og Frankrig, undlod at gøre dette.

Minimumskvoten på to deltagere gik til lande, der aldrig har vundet noget, men som regel er helt bagud for verdens skiskydning. Blandt dem var for eksempel Australien, Andorra, Storbritannien, Sydkorea og endda Brasilien. Forresten blev det bedste sted for den eneste brasilianer ved skiskydningsturneringen, der startede i Sochi tre gange, Jacqueline Mourao, den 65..

En af de to skiskyttere fra det australske hold var indfødt i Tyumen-regionen, en deltager i Ruslands ungdomsmesterskab og OL i 2010, Alexei Almukov, der har boet på det grønne kontinent siden syv år.

Hovedkvarterets beslutning

Den anden fase, hvor skæbnen for personlige olympiske ture til Sochi blev bestemt, blev givet af IBU til nationale skiskydningsorganisationer. I Rusland blev sammensætningen af ​​landsholdet dannet af SBR (Russian Biathlon Union), mere præcist dets olympiske hovedkvarter. Udvælgelseskriterierne var de resultater, som atleterne havde vist ved verdensmesterskabet i 2013 i Tjekkiet og i slutfasen af ​​verdensmesterskabet og IBU-cupen før OL. Beslutningen om at medtage en bestemt skiskytter i ansøgningen blev taget ved flertalsafstemning blandt alle medlemmer af hovedkvarteret, og i tilfælde af lighed var udtalelsen fra dets formand, Viktor Maigurov, afgørende.

12 hoved- og to erstatninger gik til at vinde vinterskiskydning i det sydlige Sochi. Herreteamet inkluderer Alexei Volkov, Evgeny Garanichev, Alexander Loginov, Dmitry Malyshko, Evgeny Ustyugov, Anton Shipulin og reserve Timofey Lapshin. Olga Vilukhina, Ekaterina Glazyrina, Olga Zaitseva, Yana Romanova, Irina Starykh, Ekaterina Shumilova og Galina Nechkasova, der forblev i reserve, blev oprindeligt inkluderet i kvindeansøgningen. Men efter at Starykh blev diskvalificeret kort før den første officielle start, efter at have fundet spor af doping i kroppen, fik Olga Podchufarova fra ungdomsholdet sin plads i holdet.

Den anden fase foregik noget anderledes i andre lande. Så i Frankrig og Ukraine omfattede det olympiske hold næsten alle skiskyttere, der var tilgængelige i landet, inklusive brødrene Martin og Simon Fourcad og søstrene Valya og Vita Semerenko.I Norge er kriteriet, at en atlet, der ikke er fra elitegruppen, er i top seks ved verdensmesterskabet. Men på tærsklen til Sochi var udtalelsen afgørende ikke kun for trænere til landsholdet, men også for embedsmænd fra Olympiatoppen, en særlig afdeling i den olympiske komité, der kontrollerede uddannelsen af ​​lederne af landsholdet. Den tyske olympiske komité, der dannede holdet fra 2014, erklærede straks, at det ud over sportsresultaterne for skiskyttere også ville tage højde for deres alder. Og det viste sig ikke at være et ordspil overhovedet. Et ungt hold gik virkelig til Rusland og vandt kun to sølvmedaljer, men med gode udsigter.

Tyskland er det eneste land, hvor atleternes præstationer, når de danner sammensætningen af ​​det olympiske hold, ikke kun tages i betragtning i den klassiske vinterskiskydning, men også om sommeren. For andre betragtes sommerskiskytning som træning.

Olympisk piedestal

I alt blev elleve sæt priser udloddet ved Laura-konkurrencer, hvis online-udsendelser alene tiltrak millioner af seere fra hele verden. I sidste ende viste det norske landshold sig at være det mest forberedte til Sochi-banen og vandt seks medaljer - tre guld, et sølv og to bronze. Lagrene af "medalje" -heltene fra legene, ud over den to-gangige Sochi-mester Ole Einar Bjoerndalen, der satte en ny rekord for antallet af vandt olympiske medaljer - 13, blev delt af hans holdkammerater Emil Hegle Svendsen og Tura Berger.

Landsholdet i Hviderusland, ledet af den tredobbelte mester Daria Domracheva (3, 0, 1), Frankrig, hvor Martin Fourcade blev en to gange guldmedalje (2, 1, 1) og Rusland (1, 2, 1), vandt fire medaljer hver. I det russiske landshold blev guld vundet af mænds stafetkvartet bestående af Volkov, Ustyugov, Malyshko og Shipulin. Vilukhina vandt to sølvmedaljer - i det individuelle løb og i stafetten, hvor Zaitseva, Romanova og Shumilova også kom til andet trin på podiet med hende. Bronze gik til Garanichev. Tre sølv- og to bronzemedaljer blev taget hjem af det tjekkiske landshold.

Populær af emne.