Skiskydning - En Af ​​de Mest Spektakulære Vintersport

Skiskydning - En Af ​​de Mest Spektakulære Vintersport
Skiskydning - En Af ​​de Mest Spektakulære Vintersport
Video: Skiskydning - En Af ​​de Mest Spektakulære Vintersport
Video: World Championships Biathlon 2020 Single Mixed Relay 2023, Februar
Anonim

Skiskydningskonkurrencen tiltrækker årligt tusinder af fans og tiltrækker millioner af tv-seere til skærmene. Navnet på Ole Einar Bjørndalen blev hørt selv af dem, der ikke er glade for denne type sort.

Skiskydning er en af ​​de mest spektakulære vintersport
Skiskydning er en af ​​de mest spektakulære vintersport

navnets oprindelse

Navnet på denne sport afspejler ganske nøjagtigt dens essens. På græsk betyder "bi" "to", "atlone" betyder "konkurrence". Det er en kombination af langrend og skydning fra riffelmål fra en stående og tilbøjelig position. Målene har udviklet sig gennem årene, inden de ankom til deres moderne udseende - fem sorte cirkler, der lukker ved påvirkning.

Historie

Forskere tilbyder forskellige versioner af begyndelsen på skiskydningens historie. Ifølge en af ​​dem var der selv i det 18. århundrede underholdning i Norge - langrend, afbrudt ved at skyde på et mål. Men de tog ham ikke alvorligt, og der var få fans af denne sport på grund af manglen på skydevåben på den tid. Det er svært at tale om, hvem og hvornår grundlagt skiskydning, for for jægere i de nordlige lande har mange kilometer skiløjper og målrettet skydning været almindeligt i mange århundreder. Skiskydning forblev dog ikke uden fødselsdag. Det fejres den 2. marts. I 1958, denne dag, var Østrig vært for verdens første verdensmesterskab nogensinde i denne sport.

regler

I moderne skiskydning er der seks typer konkurrencer, der adskiller sig i længden af ​​afstande, startrækkefølge, antallet af linjer og typer af straffe: sprint, individuelt løb, græs- eller forfølgelsesløb, stafetløb, blandet stafet, massestart. Målskydning udføres fra to positioner: liggende eller stående.

Billede
Billede

Interessante fakta

Under optagelse er det ikke tilladt for skiskyttere at forlade skydemåtten. Der var tilfælde, hvor en atlet, der tabte en patron, greb efter den og steg ud af måtten. Ikke kun gerningsmanden blev automatisk diskvalificeret, men hele holdet.

Billede
Billede

Sensorer sættes på fødderne i skiskytteres ankelområde inden konkurrencen. Når atleter kører forbi specielle mærker, måles deres hastighed.

Hver atlet skal have to ekstra rifler under konkurrencen. Kun et teammedlem kan overføre en ekstra riffel til ham - og kun på skydebanen. Hvis skiskytteren slutter uden en riffel, tæller resultatet ikke. I det mindste skal aftrækkeren og tønden bringes til målstregen.

Ved det første sommermesterskab i skiskydning i 1996 blev russiske atleter vinderne.

Populær af emne.