Olympisk Vintersport: Skiskydning

Olympisk Vintersport: Skiskydning
Olympisk Vintersport: Skiskydning

Video: Olympisk Vintersport: Skiskydning

Video: Olympisk Vintersport: Skiskydning
Video: Studio Sydkoreas OS-krönika – skrällar, tårar och medaljer 2023, Marts
Anonim

Ordet skiskydning (skiskydning) består af en kombination af to dele: Latin bis - to gange og græsk attlon - konkurrence, kamp. Det er en vinterskiskydning, som inkluderer langrend og målskydning. Skiskydning blev en olympisk sport i 1960. I dag tiltrækker konkurrencer i denne sport et stort antal fans over hele verden.

Olympisk vintersport: Skiskydning
Olympisk vintersport: Skiskydning

Historien om denne sport har flere tusinde år, ikke engang hundreder. Lignende handlinger kan ses hos primitive jægere, der gik på jagt på hjemmelavede ski om vinteren og skød på mål - dyr. På det tidspunkt blev belønningen for succesfuldt skydning og væddeløb plyndret. I dag har princippet været det samme, kun belønningen har ændret sig.

Udadtil ser princippet om konkurrence ret simpelt ud. Der er flere discipliner inden for samme løb. En af dem er en sprint. I dette tilfælde løber mænd en afstand på 10 km, kvinder lidt mindre - 7,5 km. Under løbet skal de stoppe for at skyde to gange og ramme 5 mål. Hver miss tilføjer et straffespark på 150 meter for atleten til at løbe. De, der er de første til at afslutte sprintløbet (og det drejer sig om 60 atleter), går straks ind i forfølgelsen.

Dette afsnit er et løb på 12,5 km for mænd og 10 km for kvinder. Starten på en eller anden deltager i konkurrencen bestemmes af det tidspunkt, der blev skrevet i sprinten. Deltagere skal stoppe fire gange for at skyde. Fem mål er normen for hver af dem. Her tilføjes for hver miss også en yderligere 150 meter straffesløjfe.

Den næste fase af skiskydningskonkurrencen er det individuelle mesterskab. Banen til løbet her er 20 km for mænd og 15 km for kvinder. 4 skydebaner, hvor atleterne skal skyde. Her ændres systemet til beregning af straffe for ulykker lidt - der tilføjes et ekstra minut til hver deltagers personlige tid i konkurrencen for hvert skud, som målet går glip af.

Så er kun holdrelæet tilbage. Holdet består af 4 personer. Hver skal køre en afstand på 7,5 km. Under løbet skal du ramme 5 mål. I tilfælde af en miss, tildeles hver deltager en yderligere 150 meter cirkel.

Skiskydning betragtes som en af de dyreste sportsgrene. Specielt udstyr, patroner og selvfølgelig våben. Siden 70'erne i sidste århundrede er småhulskarbiner blevet brugt til skiskydning. De hjælper med at reducere skydeafstanden til 50 meter. Dette har bidraget til at øge sikkerheden på stadioner og reducere størrelsen af specielle områder, hvor løbet finder sted, betydeligt.

Populær af emne.