Olympisk Vintersport: Nordisk Kombineret

Olympisk Vintersport: Nordisk Kombineret
Olympisk Vintersport: Nordisk Kombineret
Video: Olympisk Vintersport: Nordisk Kombineret
Video: Skid-VM 1987, Oberstdorf - 50 km (f) (2 av 2) 2023, Februar
Anonim

Nordic Combination kaldes officielt Nordic Combined. Det inkluderer skihop og langrend. Denne sport dukkede op i Norge for mere end et århundrede siden, spredte sig til andre lande og blev inkluderet i Winter Games-programmet.

Olympisk vintersport: Nordisk kombineret
Olympisk vintersport: Nordisk kombineret

Individuelle konkurrencer i denne sport blev først afholdt ved de Olympiske lege i Chamonix i 1924. Den første olympiske guldmedalje blev derefter vundet af den norske atlet Turleif Haug. Deltagerne sprang fra et 60 meter springbræt og løb en afstand på 18 km. I årenes løb er springbrætets højde steget, og løbet er faldet. I øjeblikket inkluderer den individuelle klassifikation mellemspring 105 meter højt og langrend 10 km.

I spring tildeles point for flyvetid og udførelsesteknik. De atleter, der har flest point, er de første til at starte i løbet, hvor vinderen er den første til at krydse målstregen. Holdkonkurrencen deltages af hold på 4 personer. I den første del af konkurrencen springer hver deltager et spring fra et springbræt med en højde på 140 meter. Score for alle holdmedlemmer er sammenlagt. Skiløbet gennemføres i form af et 4 × 5 km stafet.

Nordiske kombinerede arrangementer afholdes i to dage: den første dag - skihop, den anden dag - løbet. Resultatet bestemmes af summen af ​​point for begge øvelser. I 1999 opstod en ny sport - nordisk sprint. Det finder sted inden for en dag: Efter at have hoppet fra et 120 meter springbræt på en time går deltagerne til en afstand på 7,5 km.

I løbet af udviklingen af ​​ski-skiskydning finder mange tekniske innovationer praktisk anvendelse i det - moderne ski, bindinger, støvler, ski i V-form under flyvning og skøjteløb under et løb. Nordisk kombineret er en mænds sport, kvinder deltager ikke i den.

Sovjetiske og russiske dobbeltkæmpere lykkedes kun at opnå succes ved De Olympiske Lege to gange. Ved de 88 lege i Calgary vandt den estiske Allar Lewandi bronze i individuelle begivenheder, ligesom Valery Stolyarov gjorde ved XVIII Olympiske vinterlege i Nagano. De fleste af de olympiske guldmedaljer afholdes af nordmænd.

Populær af emne.