Hvorfor Er Kineserne Utilfredse Med Olympisk Dømmekraft?

Hvorfor Er Kineserne Utilfredse Med Olympisk Dømmekraft?
Hvorfor Er Kineserne Utilfredse Med Olympisk Dømmekraft?

Video: Hvorfor Er Kineserne Utilfredse Med Olympisk Dømmekraft?

Video: Hvorfor Er Kineserne Utilfredse Med Olympisk Dømmekraft?
Video: Hvorfor er kineserne så gode? 2023, December
Anonim

Det berømte udtryk "Åh, sport, du er verden!" er længe blevet forvandlet til det modsatte - "Åh, verden, du er en sport." Desværre lykkes ingen med al ønsket om at adskille sport og politik, især når det kommer til verdens største sportskonkurrencer - de Olympiske lege.

Hvorfor er kineserne utilfredse med olympisk dømmekraft?
Hvorfor er kineserne utilfredse med olympisk dømmekraft?

På trods af det faktum, at kineserne stædigt holder fast på lederens stilling med hensyn til antallet af medaljer, enten overhalende USA eller igen giver førstepladsen, har kinesiske atleter mere end en gang udtrykt deres utilfredshed med at dømme ved store verdenskonkurrencer.

Det hele startede med diskvalificering af kinesiske, sydkoreanske og indonesiske badmintonspillere. Ifølge eksperter spillede pigerne faste kampe for at mødes med svagere modstandere i efterfølgende spil. Med modvilje accepterede de kinesiske atleter og fans nyheden. Situationen forværredes dog yderligere.

Svømmer Ye Shiven er kun 16 år gammel, men ved OL i London viste hun fantastiske resultater og formåede at vinde to guldmedaljer. Ekstremt interesseret i fænomenale talenter tog læger pigens prøver for tilstedeværelse af doping og … fandt ingen spor af det. Ikke desto mindre blev der ikke undskyldt pigen, desuden fortsætter ubehagelige samtaler omkring Yes fantastiske resultater, hvilket naturligvis er ubehageligt for både den yngste atlet og alle kinesiske fans.

Et par dage senere vandt cyklisterne fra Kina løbet. Ikke desto mindre blev deres resultat af ukendt grund annulleret, og i stedet for guld modtog pigerne sølv. Atleterne indgav en appel, men den blev ikke bare afvist, men straffede også atleterne med en bøde på 200 euro for at have forsøgt at blande sig i dommernes arbejde. Repræsentanterne for Kina så ikke nogen grund til en sådan beslutning om videoafspilningen, de nægtede at betale bøden og indgav en klage til UCI.

Den kinesiske offentlighed, medierne, bloggere og myndigheder er enstemmige i den opfattelse, at der ved det nuværende OL er en sammensværgelse mod atleterne fra Mellemriget, og de vil ikke vende tilbage.

Anbefalede: