Vinter-olympisk Sport: Skihop

Vinter-olympisk Sport: Skihop
Vinter-olympisk Sport: Skihop

Video: Vinter-olympisk Sport: Skihop

Video: Men's Biathlon - 10Km Sprint Highlights - Vancouver 2010 Winter Olympic Games 2022, December
Anonim

Skihop fra udstyrede hopp er inkluderet i det nordiske kombinerede skiprogram og fungerer også som en uafhængig sport. Norge betragtes som fødestedet for skihop, hvor lignende konkurrencer blev afholdt allerede i 1840.

Vinter-olympisk sport: Skihop
Vinter-olympisk sport: Skihop

Først sprang skiløbere fra naturlige afsatser på bjergskråninger, senere fra specielt opførte strukturer. Flyvningens længde blev ikke målt, springets højde var vigtig. Den officielle registrering af serien begyndte i 1868. Siden 1945 er spring også blevet bedømt efter korrektheden af ​​flyvningen, dynamisk balance, kropskontrol under flyvninger, landingsteknik og underholdning.

Programmet til de første vinter-OL i 1924 omfattede spring fra et 70 meter springbræt, og siden 1964 har skiløbere hoppet fra et 70 og 90 meter springbræt. Siden 1992 har individuelle forestillinger været afholdt på springbrædder med en højde på 90 og 120 meter, holdoptræden - kun på 120 meter.

Spring bedømmes af fem dommere på et 20-punkts system. I dette tilfælde kasseres de bedste og værste karakterer, der tælles tre gennemsnit. Der lægges særlig vægt på landingsteknikken, for at falde eller røre jorden med hænderne fjerner hver dommer 10 point. Kun mænd kan deltage i officielle hoppekonkurrencer.

Skihopteknik har ændret sig over tid. Norske hoppere øvede sig i faldskærmsudspring, hvor de indtil 1954 var praktisk talt uforanderlige vindere ved verdensmesterskaberne og ved de olympiske vinterlege.

Derefter blev mesterskabet taget af finnerne, der skiftede til den såkaldte aerodynamiske stil. Under springet begyndte skiløberne at presse deres hænder mod kroppen og ligge næsten parallelt med ski. Derudover gættede de finske jumpere at svække foråret, der tiltrækker støvlerne til ski og derved øge liften. Siden 1964 begyndte ikke kun finnere og nordmænd at modtage medaljer, men også springere fra den tyske demokratiske republik, Tyskland, Sovjetunionen, Østrig, Polen og Sverige.

I 1989 lavede en atlet fra Sverige, Jan Boklev, en revolution inden for skihopteknik. Han spredte tæerne på ski efter at have skubbet af, hvilket betydeligt øgede rækkevidden af ​​flyvninger. Først kunne dommerne ikke lide den nye stil og gav Boklev lave karakterer for teknik. Men med hensyn til springafstand var han simpelthen ikke lige, og i fremtiden skiftede hele verden til den V-formede teknik.

Den nye springstil har givet anledning til en ny profil af spring, der er mere langstrakte. Atleter, der river sig væk fra dem, fanger luftens strømme og svæver som svævefly. Dette gjorde det muligt at øge flysikkerheden.

Populær af emne.