Sommer-olympisk Sport: Fodbold

Sommer-olympisk Sport: Fodbold
Sommer-olympisk Sport: Fodbold

Video: Sommer-olympisk Sport: Fodbold

Video: ISS er olympisk partner frem mod OL i 2020 2022, December
Anonim

I dag er fodbold den mest massive og mest populære sport på vores planet. Den officielle fødselsdato anses for at være 1863, og for første gang ved de Olympiske lege optrådte fodbold 37 år efter denne dato. Det var i Paris ved de anden lege efter genoplivelsen af ​​den olympiske tradition.

Sommer-olympisk sport: Fodbold
Sommer-olympisk sport: Fodbold

Det Internationale Fodboldforbund (FIFA), der blev organiseret i 1904, er ansvarlig for at være vært for de olympiske fodboldturneringer. Denne organisation betragter fodboldkampene i de to sommerolympiader (i Paris og St. Louis) ikke som officielle, men kun i udstilling, da ikke nationale hold deltog i dem, men uafhængige klubhold. Derfor starter nedtællingen af ​​fodboldturneringer ved FIFA-sommerkampene fra OL under det tredje serienummer, der fandt sted i 1908 i London.

Briterne blev også de første olympiske mestre i denne sport, idet de var de stærkeste i turneringen af ​​otte nationale hold. Det er bemærkelsesværdigt, at Frankrig i den turnering var repræsenteret af to hold på én gang - dette var det eneste præcedens i historien. Britiske fodboldhold er sammen med ungarske stadig de mest succesrige olympiske hold - de vandt guldmedaljer tre gange. Mens brasilianerne, der allerede er fem gange verdensmestre i denne sport, aldrig er blevet de første ved OL. Det er nysgerrig, at fodboldspillere fra Sovjetunionen ikke tillod dem at modtage priser to gange - i 1976 i Montreal besejrede det sovjetiske landshold brasilianerne i kampen om bronzemedaljerne, og i 1988 i Seoul slog de dem i det sidste spil. Sovjetunionen vandt to gange guldmedaljer ved den olympiske fodboldturnering og blev tre gange en bronzemedalje.

I henhold til FIFA-reglerne pålægges spillerne i de olympiske hold aldersbegrænsninger - hver af dem, bortset fra tre spillere, må ikke være ældre end 23 år. Derfor samler olympiske turneringer ikke de stærkeste spillere og betragtes som mindre prestigefyldte konkurrencer end verdens- og europæiske mesterskaber.

Siden XXVI sommer-OL i Atlanta, som fandt sted i 1996, er fodboldturneringer for kvinder også inkluderet i programmet. På de fire fora, der er gået i løbet af denne tid, var fordelen ved de amerikanske atleter ubestridelig - de blev mestre tre gange, og en gang i ekstra tid mistede de førstepladsen til deres rivaler fra Norge.

Populær af emne.