Hvorfor De Italienske Myndigheder Agter At Forbyde Fodbold

Hvorfor De Italienske Myndigheder Agter At Forbyde Fodbold
Hvorfor De Italienske Myndigheder Agter At Forbyde Fodbold

Video: Hvorfor De Italienske Myndigheder Agter At Forbyde Fodbold

Video: Hvorfor De Italienske Myndigheder Agter At Forbyde Fodbold
Video: Стамбул | Travel-шоу «Жизнь других» 26.05.2019 2023, Oktober
Anonim

I slutningen af maj 2012 foreslog den italienske premierminister Mario Monti at forbyde alle fodboldkampe i landet i flere år. Denne erklæring kastede alle fans af italiensk fodbold i chok, fordi et sådant eksperiment fuldstændigt kunne dræbe denne sport i Italien.

Hvorfor de italienske myndigheder agter at forbyde fodbold
Hvorfor de italienske myndigheder agter at forbyde fodbold

Denne sensationelle erklæring er forbundet med de mange skandaler omkring match-fixing, som har skabt skygge for italiensk fodbold i flere år i træk. I sådanne spil med en træner, en spiller eller flere holdmedlemmer er de på forhånd enige om et bestemt resultat af kampen. Oftest for et bestemt beløb.

Alene i det forløbne år blev mere end 30 mennesker arresteret efter mistanke om at have organiseret sådanne kampe, og efterforskere af sagen afslørede mistænkelige resultater af 33 spil. Det er bemærkelsesværdigt, at tidligere mistanke faldt på spillerne, der deltager i holdene i den nedre division.

For nylig er deltagerne i fikseringskampene imidlertid blevet identificeret i det italienske landshold. En anden skandale fandt sted en uge før det europæiske fodboldmesterskab i 2012, der blev afholdt i Polen og Ukraine. Denne gang blev to spillere fra det italienske landshold på én gang mistænkt - Dominico Criscito, der spiller for Zenit St. Petersburg, og Leonardo Bonucci. Herefter blev de selvfølgelig udvist fra det italienske landshold.

Italienske mediarepræsentanter mener, at kampfastsættelsessituationen kan føre til, at nogle italienske hold kan miste deres point i kampen om mesterskabet samt blive overført til lavere divisioner. En lignende situation er allerede sket med fodboldklubben "Juventus" i 2006.

Ifølge Mario Monti vil forbuddet mod fodboldkampe i Italien i 2-3 år hjælpe landet med at overleve kampen-fixing-skandalen. Og også for at undgå situationen, hvor fodbold bliver en måde at bedrage på. Et sådant forslag er kun af formel karakter og udtrykker kun sin mening om den aktuelle situation i fodbold.

Imidlertid var lederne af fodboldklubber fjendtlige over for premierministerens erklæring. Efter deres mening kunne en sådan foranstaltning ikke kun efterlade mange mennesker, der er forbundet med denne sport, uden arbejde, men også ødelægge italiensk fodbold helt.

Anbefalede: