Hvordan Man Står På Hovedet

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Står På Hovedet
Hvordan Man Står På Hovedet

Video: Hvordan Man Står På Hovedet

Video: Hvordan Man Står På Hovedet
Video: Krogsa viser Mollyprincess hvordan man står på hovedet 2023, Juni
Anonim

Hovedstanden, som enhver omvendt kropsholdning, har en gavnlig effekt på hele kroppen. Det har en foryngende virkning, styrker nakke og arme og kan også sænke blodtrykket. Denne position skal mestres gradvist, styret af nogle anbefalinger til implementering.

Hvordan man står på hovedet
Hvordan man står på hovedet

I klassisk yoga betyder asana en kropsholdning, som skal udføres støt og uden spænding.

Sirshasana, eller "kongelig pose", som det også ofte kaldes hovedstand blandt yogier, er en af de mest magtfulde asanas i yogapraksis. Denne stilling er på listen over vanskelige, derfor kræver det en vis forberedelse og overholdelse af reglerne for udførelse. Der er også nogle kontraindikationer for hovedstande.

Skynd dig ikke

I de fleste tilfælde giver et forsøg på at mestre denne position ikke resultater, og hovedårsagen til dette er hast. Forsøger at stå på dit hoved i ryk, er det umuligt at forstå mekanismen for denne asana.

Det skal mestres gradvist. Bedre at starte mod væggen. Du skal sidde på knæene og lægge dine hænder foran dig på gulvet. Hændernes position skal ligne en ligebenet trekant med den ene håndflade placeret oven på den anden.

Denne håndposition er grundlaget i sirshasana. Det hjælper med at fastgøre hovedet og dermed forhindre forekomsten af skader.

Med hovedet på gulvet med dine hænder på plads, så prøv at rette dine knæ og skubbe din vægt på hovedet. For at gøre dette skal du flytte dine ben tættere på dit hoved. Dette vil være nok til din hals for første gang. Dediker et par sessioner til det første trin. Når du føler dig sikker på at tage den første position, kan du gå længere.

Det næste trin er at lære at løfte fødderne fra overfladen. For at gøre dette er det nødvendigt at flytte kropsvægten helt på hovedet - så er det let at hæve dine ben uden at ryste. Når du står på hovedet, skal du ikke straks rette dine ben ud - prøv at finde balance med dine ben bøjet i knæene og føl denne stilling. Når du har mestret det andet trin, kan du gå videre til en hovedstand med lige ben. Og når den indre beredskab vises, skal du begynde at udføre shirshasana uden en mur.

Hovedstanden kan udføres hver dag i op til 10 minutter. Efter at have forladt, læg dine fødder på gulvet, skal du sørge for at udføre en let hovedmassage: bevægelser skal rettes fra siderne til midten. Saml dit hår på forhånd, så det ikke forstyrrer dig, mens du er i asanaen. Hvis du træner uden instruktør, skal du filme hovedstativet for selv at bestemme, hvor godt du klarer det.

Fordelen ved sirshasana er, at det sænker blodtrykket. Hvis du har brug for at normalisere det efter asanaen, kan du lave en bro som en modposition.

Kontraindikationer

Som med enhver omvendt kropsholdning anbefales sirshasana ikke til kvinder i kritiske dage. Hovedstativet er også kontraindiceret til personer med hjerte-kar-sygdomme og problemer med rygsøjlen i livmoderhalsen.

Populær af emne.