Taijiquan For Alle (opvarmning)

Indholdsfortegnelse:

Taijiquan For Alle (opvarmning)
Taijiquan For Alle (opvarmning)

Video: Taijiquan For Alle (opvarmning)

Video: Taijiquan For Alle (opvarmning)
Video: Feng Zhiqiang.Hunyuan taijiquan. 38 forms daoshu and 24 forms paochui 2024, Marts
Anonim

Tusinder af mennesker drømmer om godt helbred, men ser ikke måder at opnå det på. De bruger store summer på piller, skynder sig fra en læge til en anden og finder ikke et universalmiddel for deres lidelser. Da Taijiquan kan vise vejen til sundhed, er det rigtigt at gøre det tilgængeligt for alle mennesker. I dag er der mere end 200 millioner tilhængere af Taijiquan i verden. Denne gymnastik, unik i sine egenskaber, kræver ikke særlig træning, dyrt, specielt udstyr og specielle uniformer. Det forenklede Taijiquan-kompleks med 24 former betragtes som det mest tilgængelige for begyndere. Takket være den kinesiske regerings bestræbelser i 50'erne i sidste århundrede spredte denne type national kampsport sig hurtigt i hele Kina, og derefter fejede Taijiquans hobby hele verdenen. Som enhver øvelse i fysisk bedring kræver Taijiquan noget forberedelse - opvarmning, strækning af muskler og led. Til dette formål skal der udføres en særlig opvarmning.

Taijiquan for alle (opvarmning)
Taijiquan for alle (opvarmning)

Er det nødvendigt

løst tøj, der ikke begrænser bevægelsen - lette sko med en blød, elastisk sål (ikke gummi) uden hæl - en flad græsplæne i en offentlig have, park eller et lille, men godt ventileret rum

Instruktioner

Trin 1

Vi står i startpositionen - benene er sammen, kronen er på samme lige linje med perineums centrum, fremspringet af perineums centrum er i midten mellem fødderne, vi ser lige ud, hænderne langs krop med palmer til hofterne, albuer presses ikke mod kroppen, kroppen er ikke spændt hvor som helst.

startposition
startposition

Trin 2

Ælt dine fingre

Roter efter tur, gnid hver finger på den anden hånd kraftigt med fingrene på den ene hånd, indtil en følelse af varme vises. Vi bevæger os fra bunden af fingeren til neglen. Derefter varmer vi op med håndledets rotationsbevægelser og holder dem fast med tommelfingeren og pegefingeren på den anden hånd. Gnid derefter laogongpunktet i midten af hver håndflade med tommelfingeren.

ælt dine fingre
ælt dine fingre

Trin 3

Vi ælter ørerne og næsen

Med vores fingre gnider vi næsens vinger, gnider og klemmer spidsen, holder spidsen af næsen med fingrene, roterer 5 gange i den ene retning og derefter i den anden. Med lette bevægelser af fingrene, fra bagsiden af hovedet til næsen, bøjer vi auriklen fremad. Vi trækker fingrene længere frem uden at stoppe, så auriklerne pludselig vender tilbage til deres oprindelige position. Vi gentager 15 gange. Brug tommelfingeren og pegefingeren til at trække øreflipperne ned og løsne. Vi gentager 15 gange. Drej øret tragus med to fingre 15 gange med uret og derefter i den modsatte retning.

masser ørerne
masser ørerne

Trin 4

Nu masserer vi huden på hovedet med puderne med glatte fingre, som om vi bar en kam fra panden til bagsiden af hovedet. Gentag 10 gange. "Vask" ansigtet med håndfladerne fra hagen op. Vi bevæger vores håndflader op med en indsats, der presser på huden og falder ned til hagen, og berører kun fingrene let mod ansigtets hud.

hovedmassage
hovedmassage

Trin 5

Æltning af livmoderhalsen

Massér nakkemusklerne med stryge- og klembevægelser. Vi laver hovedbøjninger frem og tilbage og bøjer derefter mod hver skulder i 10 gentagelser. Vi roterer hovedet, presser hagen mod os selv og vipper bagsiden af hovedet tilbage i 10 gentagelser til venstre og højre.

nakkemassage
nakkemassage

Trin 6

Forberedelse af arme og thorax rygsøjle

Vi gnider området over kravebenet med frem- og tilbagegående bevægelser, skiftevis masserer brystmusklerne med fem bøjede fingre ("tigerpote") fra top til bund. 10 gange på hver side af brystet. Gnid hver skulder i en cirkulær bevægelse med fingre og en håndflade. Derefter masserer vi med håndfladen på den ene hånd med den anden og passerer håndfladen langs den udvendige side af hånden fra skulderen til bunden af fingrene og tilbage langs indersiden af hånden fra håndleddet til armhulen. Gør det uden at stoppe i en bevægelse med håndgribeligt tryk på hånden, der masseres, indtil du føler dig varm. Vi retter vores hænder foran os, fingrene i låsen, vi udfører 10-15 bølgelignende bevægelser med vores hænder. Vi drejer udstrakte arme ved skulderledene og laver cirkler på siderne af vores krop.10-15 reps i hver retning. Vi roterer armene ved albueleddene, underarmene parallelt med gulvplanet, cirkler i samme plan med brystet, 10-15 gentagelser i hver retning.

tigerpote
tigerpote

Trin 7

Æltning af lændehvirvelsøjlen

Gnid maven med uret 10 gange med en let bevægelse af hånden. Vi spreder vores arme til siderne på niveauet af maven, og spænder bukspressens muskler med kraft påfører vi dem 5 slag med håndfladerne. I det øjeblik, vi støder, laver vi en stærk lang udånding gennem munden med lyden af "khaaa". Vi gnider med trykket fra håndfladerne mod hinanden, indtil der mærkes en stærk varme og masserer nyrearealet med dem. Når vi holder hænderne på bæltet, foretager vi rotationsbevægelser med lænden, 10 gange til venstre og 10 gange til højre.

Vi løfter hænderne op og sænker dem derefter energisk og prøver at nå gulvet foran vores fødder med vores håndflader. Prøv ikke at bøje dine ben, mens du gør dette. Ret dig op, bøj dig tilbage og derefter ned igen. Gentag 5-10 gange.

masser nyrerne
masser nyrerne

Trin 8

Stræk dine ben

Gnid bagdel og hofteledd med cirkulære bevægelser i håndfladerne. Derefter gnides vi benene, indtil varmen vises, fra top til bund langs den ydre overflade af benet og fra bund til top langs den indre overflade. Derefter lægger vi benene sammen, bøjer lidt fremad, hviler håndfladerne på vores knæ og, bøjer lidt benene, foretager 10 rotationsbevægelser med knæene med og mod uret. Nu, i samme position, lægger vi fødderne skulderbredde fra hinanden og laver rotationsbevægelser med knæene mod hinanden. Derefter retter vi os op, og når vi lægger vores venstre fod på tåen, laver vi 10 cirkulære bevægelser med hælen i begge retninger. Gentag med højre fod.

drej knæene
drej knæene

Trin 9

Opvarmningen er afsluttet. Din krop er klar til yderligere Taijiquan-øvelse. Du skal gå videre til at lære om trin, holdninger og armbevægelser, som vi vil se på i næste lektion.

Anbefalede: