Mennesket Er En Ven Til En Hund Eller Funktioner I Kælkesport

Mennesket Er En Ven Til En Hund Eller Funktioner I Kælkesport
Mennesket Er En Ven Til En Hund Eller Funktioner I Kælkesport

Video: Mennesket Er En Ven Til En Hund Eller Funktioner I Kælkesport

Video: Mennesket Er En Ven Til En Hund Eller Funktioner I Kælkesport
Video: Kat og hund 2024, Kan
Anonim

Vinterkulden, sneen og vinden stoppede sjældent folk til at gå udenfor. For nogle er det tværtimod et naturligt element. Der er trods alt steder på vores planet, hvor sne ligger næsten hele året rundt. Det var der i disse fjerntliggende ender af Jorden under de barske vinterforhold, at en så spektakulær sport som hundeslæde eller slæde blev født.

Mennesket er en ven til en hund eller funktioner i kælkesport
Mennesket er en ven til en hund eller funktioner i kælkesport

Først var test af hunde en nødvendighed, for når en person kører på en hundeslæde, afhænger en persons liv fuldstændigt af disse dyr. Som du ved er hundeslæder stadig en af transportformerne i Alaska.

En smule historie

Nogle mennesker er meget skeptiske over for denne sport. Der er dog historiske fakta, der får dig til at se hundens test fra en helt anden vinkel. Dette skete i 1925 i Alaska i byen Nome. På det tidspunkt var Nome den største bosættelse i Alaska. Men ulykke ramte ham. Difteriepidemien har kostet mange børns liv. Overfyldte hospitaler havde akut brug for et lægemiddel - antitoksiner. Det eneste sted, hvor serum blev fundet, var byen Anchorage. Placeringen af denne by lå dog tusindvis af kilometer fra Nome.

Opgaven blev kompliceret af stormen, så det var umuligt at sende medicinen med fly. Det blev besluttet at sende medicinen med tog til Nenana. Men selv her gik ikke alt sammen glat. Nenana ligger 1000 kilometer fra Nome, og jernbanerne gik ikke længere. Beboere i Nome fandt en vej ud, de udstyrede hundeteams, valgte de stærkeste hunde og sendte dem for at få medicin. Under overfarten opgav mange af hundechaufførerne sig og vendte tilbage på grund af den hårde frost og vind. I sidste ende ankom et hold til Nenana. Medicinen blev bragt til Nome af 20 hundehold, der fulgte stafetten.

Den samme slædesport i dag har mange underarter: Skijoring - en skiløber og 1-2 hunde deltager i den; Pulka - hunde bærer slæder med en vis vægt, og en skiløber følger dem, 1-2 hunde deltager; Sled race - afhængigt af antallet af udnyttede hunde vælges en klasse. Det kan gå væk inden for få dage. Afstanden er normalt fra 40 km og mere; Bikejoring - en cyklist og 1-2 hunde er involveret; Canicross - løber og 1 hund involveret.

Anbefalede: