Sådan Drikker Du Protein Korrekt

Indholdsfortegnelse:

Sådan Drikker Du Protein Korrekt
Sådan Drikker Du Protein Korrekt

Video: Sådan Drikker Du Protein Korrekt

Video: Sådan Drikker Du Protein Korrekt
Video: Hvor meget protein skal jeg spise? | #COACH 2023, Oktober
Anonim

Protein er den mest populære form for sportsernæring. Protein shakes indtages af enhver selvrespektende atlet. Protein passer ind i din sportsdiæt, uanset om du taber dig, får masse eller træner.

Sådan drikker du protein korrekt
Sådan drikker du protein korrekt

Hvorfor har du brug for protein

Det fremmede ord "protein" betyder bare "protein" - og dette er det vigtigste byggemateriale til muskler. Voksende muskelmasse, øget styrke og udholdenhed er de vigtigste opgaver for en bodybuilder, hvilket betyder, at atleter har brug for at indtage nok protein, ellers vil deres muskler simpelthen ikke vokse. I det almindelige liv får folk protein fra mad - kød, fisk, æg, mælk, bælgfrugter. Men med stigende belastninger øges behovet for protein dramatisk flere gange. Derudover skal du genopfylde dine proteinbutikker så hurtigt som muligt. For dem, der ikke er i stand til at spise 5 kyllingebryst på én gang, blev proteinpulver opfundet.

Protein bruges også på hviledage - i dette tilfælde reduceres dets del.

Hvordan man vælger det rigtige protein

Den mest populære type protein er fremstillet af valle. Det absorberes godt og er ikke så dyrt som for eksempel æg. Valle koncentrat indeholder op til 60% protein og isolat - op til 80%. Valleprotein er hurtigt fordøjeligt. Det foretrækkes at drikke det straks efter træning inden for en time. Det vil stoppe muskelnedbrydning, der begynder efter styrketræning og kickstarte genopretningsprocessen. Ved længere træning kan du drikke protein imellem øvelserne. Nogle atleter spiser proteinryst en time før træning. Dette hjælper musklerne med at arbejde længere og øger deres udholdenhed. I denne situation er det imidlertid bedre at erstatte proteinet med aminosyrer.

Kasein er et valleprotein tilsat curdling enzymer. Kasein absorberes i lang tid og opretholder en følelse af fylde i lang tid. Denne type protein drikkes om natten for at undertrykke nedbrydning af muskler, mens du sover.

Den naturlige analog af kasein er hytteost.

Der er også vindere - en blanding af protein med kulhydrater og en lille mængde fedt. Vindere er designet til meget hurtig masseforøgelse. Men de er kun egnede til ikke-overvægtige mennesker med meget lave niveauer af kropsfedt. Ellers kan vinderen forårsage fedt.

Proteinet fås i pulverform, hvorfra cocktailen tilberedes. Afhængigt af din vægt og træningsintensitet skal du tage 1-3 scoops per portion. Pulveret blandes med væske i en speciel ryster. Du kan blande protein med enhver væske - vand, mælk, juice, alle vælger efter deres smag. Den tilberedte drik skal drikkes inden for 3-4 timer. Især sofistikerede atleter fremstiller is fra protein og bager endda bagværk med pulver i stedet for mel.

Anbefalede: