Hvordan Man Tager Protein Korrekt

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Tager Protein Korrekt
Hvordan Man Tager Protein Korrekt

Video: Hvordan Man Tager Protein Korrekt

Video: Hvordan Man Tager Protein Korrekt
Video: Hvor meget protein skal jeg spise? | #COACH 2024, April
Anonim

Før eller senere står de fleste atleter over for spørgsmålet om, hvorvidt de skal tage protein. Dette protein har en række fordele og ulemper. Hvordan tager man proteinblandinger?

Hvordan man tager protein korrekt
Hvordan man tager protein korrekt

Hvor meget skal du bruge?

En atletes krop har brug for mindst 2 gram protein pr. Kg kropsvægt hver dag. For bedre resultater kan proteindosis undertiden øges, men der er også en grænse for proteinabsorption.

Et glas protein shake kan indeholde op til 40 gram protein. Er det meget eller lidt? For en atlet, der vejer 80 kg, er det krævede daglige proteinindtag 160 gram. Således kan et glas proteinblanding imødekomme en fjerdedel af det daglige behov. Men protein er ikke det eneste protein, der er værd at forbruge. Proteinblandinger bidrager til hurtig vækst af muskelmasse, men de kan ikke helt erstatte naturlig ernæring: supper, kød og mejeriprodukter.

Modtagelsestidspunkt

Det kan være en god ide at tage en proteinblanding lige efter din træning. Et tilstrækkeligt antal muskler har gennemgået et brud og skal genoprettes. Protein er nødvendigt for at skabe nye muskelceller og lappe oprevne. Den proteinblanding, der indtages på dette tidspunkt, kan indstille kroppen til at øge muskelmassen.

Også et godt tidspunkt at tage blandingen er middag (helst 2-3 timer før sengetid). At drikke en proteinshake lige før sengetid kan lægge ekstra belastning på dit fordøjelsessystem. Et godt timet proteinmåltid kan hjælpe med at øge muskelmassen uden unødvendige problemer for din krop.

Nyttige kosttilskud

Absorptionen af proteinblandinger i kroppen er meget vigtigere end at tage dem. Hvad er brugen af at drikke fem portioner protein shake, hvis kun en absorberes, og resten deponeres i affald i dit fordøjelsessystem. Proteinabsorption (og resten af proteinet) kan øges gennem stofskifte og forbedret helbred.

Metabolisme (acceleration af metaboliske processer) kan forbedres ved at tilføje grøn teekstrakt, koffeinbaserede lægemidler og chitosan til dine drinks. Men pas på: de fleste metaboliske stoffer har kontraindikationer på grund af deres stærke virkning på blodtryk, puls og hjernefunktion. Derfor anbefales det at konsultere en læge, inden du bruger dem.

Derudover påvirker den samtidige anvendelse af vitaminkomplekset positiv assimilering af protein. Det er ikke nødvendigt at købe de dyreste stoffer - et multivitamin fra et almindeligt apotek er nok. Indtagelse af aminosyrer (specielle mejeripræparater) vil også have en positiv indflydelse på assimileringen af protein. Du kan købe dem i onlinebutikker eller specialiserede sportsernæringsafdelinger. Hvis du ikke ønsker at købe aminosyretabletter, kan du få de manglende næringsstoffer fra nødder, mejeriprodukter eller vagteleæg.

Anbefalede: