Sådan Tager Du Sportsernæring Korrekt

Indholdsfortegnelse:

Sådan Tager Du Sportsernæring Korrekt
Sådan Tager Du Sportsernæring Korrekt

Video: Sådan Tager Du Sportsernæring Korrekt

Video: Sådan Tager Du Sportsernæring Korrekt
Video: Sådan spiser du korrekt før du skal træne 2024, April
Anonim

De fleste atleter, der er involveret i fitness eller bodybuilding, ved ofte ikke, hvordan de skal indtage sportsernæring korrekt. Ofte er de simpelthen interesserede i, hvilken slags mad de skal vælge, og ikke hvordan de skal tage det korrekt.

Sådan tager du sportsernæring korrekt
Sådan tager du sportsernæring korrekt

Typer af tilsætningsstoffer

I øjeblikket er der tre kendte og dokumenterede typer kosttilskud, der er egnede til at få muskelmasse. Nemlig protein, glutamin og kreatin. Det opnåede resultat afhænger stort set af deres korrekte anvendelse.

Protein regler

Det vigtigste at spise protein klogt er at vælge det rigtige tidspunkt. Normalt er dette umiddelbart efter træning i fyrre eller halvtreds gram. For at komme sig og vokse svampelignende muskler har de brug for øjeblikkelig ernæring. Den næste aftaletid, som eksperter rådgiver, er inden sengetid. Du skal tage tyve til tredive gram. I dette tilfælde får man 8 timer til at sove. Dette vil være den længste tid, kroppen har været uden protein. Derfor skal du straks efter søvn til morgenmad indtage yderligere tyve til tredive gram, hvilket skal ske tredive minutter før hovedmåltidet. En sådan teknik hjælper kroppen, som har gennemgået en katabolisk effekt under søvn. Dit næste proteinindtag skal finde sted tredive minutter før din næste træning. Dette vil hjælpe den katabolske handling i træningsprocessen.

Desuden kan protein i nogle tilfælde erstattes med fødevarer, der indeholder en høj grad af protein. Det skal dog huskes, at det er proteinpulveret, der absorberes mest af kroppen.

Regler for brug af kreatin

Der er flere fordele ved at bruge kreatin. For det første fluidiserer kreatin musklerne. På denne måde understøttes proteinsyntese. Og dette forbedrer genopretningen af kroppen mellem træning og tilgang. Det korrekte tidspunkt at tage kreatin er 30 minutter før og umiddelbart efter din træning. Denne blanding med protein giver dig mulighed for at skabe en anabolsk tilstand for musklerne. Det hjælper også med at forhindre sammenbrud og katabolisme.

Ud over disse to vigtige kreatintilskud kan du også tilføje dem hele dagen. Eksperter anbefaler 25-30 om dagen i en slags losningsfase. Det varer ca. 5 dage. Derefter kan du gå til vedligeholdelsesfasen på 10-20 gram.

Ud over disse to vigtige kreatintilskud kan du tilføje et par flere kosttilskud hele dagen. Det anbefales at tage 25-30 gram kreatin om dagen under påfyldningsfasen (varer cirka fem dage) og derefter skifte til vedligeholdelsesfasen på 10-20 gram kreatin om dagen, som varer cirka en måned.

Regler for indtagelse af glutamin

Glutamin, som en af de mest rigelige aminosyrer, hjælper med at genoprette kroppen ved at styrke hele immunsystemet. Det er nødvendigt at tage det straks efter træning i 10 gram. Selv 5 gram glutamin har vist sig at øge niveauet af væksthormon.

Anbefalede: